Kultura > Muzika

CRVENA JABUKA zakazala TREĆI KONCERT u Mts Dvorani: Žurka "Nekako s proljeća" 21. marta

Grupa je rasprodala dva zakazana datuma, prvi za Dan žena - 8. marta i drugi dan kasnije

Izvor: K1info/Tanjug

20/02/2023 > 12:19

podeli vest:

CRVENA JABUKA zakazala TREĆI KONCERT u Mts Dvorani: Žurka "Nekako s proljeća" 21. marta
Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Nastavlja se niz tradicionalnih, prolećnih koncerata regionalne pop grupe Crvena jabuka u Mts Dvorani, a ove godine biće ih ukupno tri, tako da je zakazan i koncert za 21. mart, saopštila je direkcija ove beogradske ustanove.

Posle rasprodata dva zakazana datuma, prvi za Dan žena - 8. marta i drugi dan kasnije, sastav iz Bosne i Hercegovine odlučio se i za treći nastup "Nekako s proljeća" baš na 21. mart na istom mestu, u organizaciji Mts Dvorane.

Podsetimo da je prvi nastup u bivšoj Dvorani Doma sindikata, tada Kombank Dvorani, bend imao 2018. godine kao unplugged koncert, a onda i u jeku pandemije korona virusa 2020, kao i 2022. godine. Naravno, koncerti su uvek bili unapred rasprodati, po dva u nizu.

Članovi benda poručuju da se raduju ponovnom susretu sa beogradskom publikom, koja po njihovim rečima, važi za posebno energičnu.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Dražen Žerić - Žera

Frontmen grupe Dražen Žerić - Žera jedini je ostao iz originalne postave, i muzičar je kompletan autor - tekstopisac, kompozitor, pevač, aranžer.

Pop rok sastav će publici, kako najavljuju, u elektrik rokenrol maniru odsvirati sve poznate hitove, među kojima su "Tugo nesrećo", "Ima nešto od srca do srca", "Tuga ti i ja", "Bježi kišo s prozora", "Dirlija" i mnogo drugih iz bogatog opusa sa preko 200 pesama, kao i numere novijeg datuma.

Njihovi prethodni koncerti u Mts Dvorani uvek su trajali barem tri sata, a neki su dostigli i čitava četiri časa, sa više od 40 pesama na repertoaru.

Poslednjih godina i decenija Crvena jabuka je često održavala koncerte u Sava centru, jednom u Hali sportova, na Beer festu (Ušće), festivalu "Bojčinsko leto" u Surčinu, a sada im je u Beogradu glavni "dom" - Mts Dvorana.

 

Ostavite komentar