Kultura > Muzika

U BEOGRADU koncerata ko PLEVE ove nedelje, i jedno čudo: RUSKINJA nastupa u sali AMERIKANA

U ovoj teškoj situaciji u svetu, izgleda samo kod nas u istoj rečenici možete da spojite Rusiju i Ameriku, i da je to dobro i normalno

Izvor: K1info/Tanjug

02/02/2023 > 19:37

podeli vest:

U BEOGRADU koncerata ko PLEVE ove nedelje, i jedno čudo: RUSKINJA nastupa u sali AMERIKANA
Foto: Youtube PrintScreen/Монеточка - 90 (prod. Витя Исаев)


Ovonedeljna koncertna scena u Beogradu prilično je mirnija, tako da osim spektakla "Lords of the Sound - Muzika Hansa Cimera" u Mts Dvorani, održanog početkom sedmice, očekuje nas tek nekoliko koncerta od sutra do subote uveče.

Inostrana koncertna produkcija Сonnected Agency posle uspeha sa gostovanjem ruskog benda Shortparis u Novom Sadu i Beogradu, sinoć je dovela takođe ruski sastav Oligarkh iz Sankt Peterburga u Kulturni centar Grad, u Savamali, kod Beograda na vodi.

Ista agencija sutra organizuje Monetočku - rusku pop senzaciju, koja će nastupiti sa svojim popularnim hitovima i novim pesmama u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda.

Monetočka je postala popularna kada je objavila svoje poznate ironične pesme na društvenim mrežama i u njima koristi nežan glas sa visokim tonovima da govori o akutnim problemima u ruskom društvu.

Pošto je njena muzika postala zabranjena u Rusiji, Liza Monetočka krenula je na dobrotvornu turneju "Voices of Peace".

U decembru 2022. pevačica je objavila animirani spot "Gori", koji pripoveda o destruktivnoj moći propagande.

Monetočka je objavila dva albuma, dva EP izdanja, i mnogo drugih pesama i singlova, a trenutno radi na novom albumu.

Grupe Lipov LOUD! i Nije za nju u petak će održati koncerte u beogradskom Jugošpedu od 21:00.

Beogradski bend Lipov LOUD! osnovan je 2018. godine u mesnoj zajednici "Lipov lad" i čine ga Branislav Glumac (solo gitara i vokal), Đorđe Đolović (ritam gitara), Rade Šević (bas giatara i vokal) i Goran Kostić (bubnjevi).

Bend je sa autorskim materijalom nastupao širom Srbije na mnogim festivalima i koncertima, a i nedavno je objavio za izdavačku kuću "Long Play" svoj prvi EP - "Ne pristajem".

Njihovu muziku karakteriše zvuk garažnog roka, miris asfalta i snažni, emotivni tekstovi, kažu članovi benda.

Posle njih nastupa vokalno-instrumentalni sastav - VIS Nije za nju koga su osnovali veterani koji su svirali krajem 80-tih i početkom 90-tih godina.

Ipak, svoj rad nastavili su tek 2017. godine kroz oživljavanje starih i stvaranje novih pesama.

Njihova muzika pripada pop/rock žanru koji prožima prepoznatljiva nota 80-tih, uz naglašenu rif gitaru, oštru ritam sekciju i pesme različitog karaktera.

Članovi benda su Branimir Knežević Brana (glavni vokal), Slobodan Bogdanović Toza (bas), Dušan Janićijević Duca (gitara), Aleksandar Šošević Šole (klavijature), Aleksandar Jović (klavijature 2), Goran Ljuboja Trut (bubanj) (poznat iz bendova E-Play i Babe) i Jovana Kovačević (prateći vokal).

Posle više od decenije diskografske pauze, alternativni rok bend Samostalni referenti objavio je novi album "Nikad sam… Uvek sasvim sam! " koji će promovisati u subotu, 4. februara beogradskom u klubu Zappa Baza.

Kako su otkrili članovi benda, novi album su snimali punih pet godina.

Publika će na koncertu imati priliku da čuje nove pesme sledeću deceniju, kao i već proverene himne - hitove ovog benda.

Samostalni referenti su prvi beogradski ska bend koji su veoma koncertno aktivni već tri decenije koliko postoje i svoju snažnu energiju nesebično šire po binama duž čitavog regiona.

 

Ostavite komentar