Kultura > Muzika

Na starom mestu: Festival ZABAVNE I POP MUZIKE "Beogradsko proleće" 22. APRILA U MTS DVORANI

Konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija biće otvoren od 15. januara do 15. februara

Izvor: K1info

10/01/2023 > 08:38

podeli vest:

Na starom mestu: Festival ZABAVNE I POP MUZIKE "Beogradsko proleće" 22. APRILA U MTS DVORANI
Foto: Filip Olćan/MTS promo


Nastavlja se tradicija održavanja prestižnog Festivala zabavne i pop muzike "Beogradsko proleće", koji će biti održan 22. aprila na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, današnjoj u Mts Dvorani.

Poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu gde je i rođen, biće održan u organizaciji Mts Dvorane.

Kako se očekuje, "Beogradsko proleće" i ove godine će probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, a konkurs za prijavu kompozicija biće otvoren od 15. januara do 15. februara.

Foto: MTS promo

 

Zainteresovani mogu da konkurišu putem veb adrese prijava@beogradskoprolece.rs, a sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala prošle godine dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom "Čuvam ljubav", dok su drugo i treće mesto poneli Željko Vasić sa kompozicijom "Kompanjero" i Mirza Selimović sa pesmom "Plakaćeš".

Foto: Filip Olćan/MTS promo

Toni Cetinski, Željko Vasić i Mirza Selimović

Pre tačno 62 godine, 17. aprila 1961., na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život Festival zabavne muzike "Beogradsko proleće", koji je smatran pandanom tadašnjem "Opatijskom festivalu", kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

 

Ostavite komentar