Kultura > Knjige

"Ne umiru oni koje volimo": NAJBOLJA DRUGARICA GORICE NEŠOVIĆ objavljuje NJIHOVU KNJIGU!

Gorica Nešović i Jelica Greganović su objavile knjigu "Priči nikad kraja" 2021. godine, a natavak "Prči nikad kraja" objavljuje posthumno

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

18/04/2024 > 17:22

podeli vest:

"Ne umiru oni koje volimo": NAJBOLJA DRUGARICA GORICE NEŠOVIĆ objavljuje NJIHOVU KNJIGU!
Foto: ATA Images


Gorica Nešović i Jelica Greganović družili su se duže od četiri decenije. Smrt je fizički prekinula ovo ženskog prijateljstvo, ali ono nikad ne može umreti. 

Dokaz tome je to što će sutra biti objavljena knjiga "Naše priče", koja je nastavak "Priči nikad kraja" autorki Jelice Greganović i Gorice Nešović. 

Greganović je podsetila da su knjigu "Priči nikad kraja" objavile za svoju dušu ili, kako je Nešović rekla, "umesto spomenara" i da su bile zaprepašćene kad je knjiga doživela brojna reizdanja i dva nova, dopunjena izdanja. 

Ne umiru oni koje volimo 

- Ispostavilo se da je i drugi koriste za dušu, da se u njoj prepoznaju, da i njima dođe kao spomenar - ocenila je Greganović.

Autorke su zbog drugih životnih obaveza odugovlačile sa nastavkom, da bi usledila smrt Nešović, a Greganović je napisala da je "nenajavljeno naišla tuga, neopisiva, šira od svih mora i od neba beskrajnija". 

- Baš zbog nje, u inat da zna da našoj priči ni ona ne može da stavi tačku, napravljena je konačno ova knjiga - navela je Greganović. Podsetivši na misao ruskog pisca Mihaila Bulgakova da rukopisi ne gore, Greganović je dodala da "baš tako ne umiru ni oni koje volimo i volećemo sve dok nas je i dok je priča u nama“.
 

Ostavite komentar