Kultura i umetnost > Knjige

ZAVERA VIOLINA: Uskoro u knjižarama ISTORIJSKI TRILER Brendana Slokama

Dirljiva priča o nesputanoj ljubavi prema muzici

Izvor: K1info

12/09/2023 > 13:31

podeli vest:

ZAVERA VIOLINA: Uskoro u knjižarama ISTORIJSKI TRILER Brendana Slokama
Foto: Freepik.com


Debitantsko ostvarenje Brendana Slokama, "Zavera violina" podsetiće nas  da su snovi vredni traganja, bez obzira na prepreke koje na tom putu nailazimo. 

Borba da sledimo svoje srce je ista za sve nas, a Slokamova nezaboravna priča o crnom muzičaru – od njegovog detinjstva do profesionalne karijere – njegovom suočavanju sa rasnom diskriminacijom, složenim porodičnim odnosima i borbi za očuvanje porodičnog nasleđa jeste poziv da iskoristimo šansu, odvažimo se i napravimo skok.

"Zavera violina" je više od misterije – to je duboko zavirivanje u srce i dušu nadarenog muzičara koji sledi svoju strast, nezaboravna lekcija o umetnosti, predrasudama i upornosti.

Za Slokamovog protagonistu krađa njegove violine je posebno bolna – jer violina je poklon od njegove voljene bake, ali i Stradivarij vredan više od deset miliona dolara.

Život Reja Makmilijana bio je zacrtan od početka, pošto je odrastao kao crnac u ruralnim delovima Severne Karoline. Ali Rej ima talenat i san – odlučan je da postane profesionalni violinista, i ništa mu neće stati na put.

Ni majka, koja smatra da bi trebalo da pronađe pravi posao, ni činjenica da ne može sebi da priušti vrhunsku violinu, ali ni rasizam svojstven svetu klasične muzike.

Foto: Vulkan izdavaštvo

 

Kada dođe do zapanjujućeg otkrića da je dotrajala pradedina violina zapravo neprocenjivo vredni Stradivarij, ostvarenje svih njegovih snova je naizgled nadohvat ruke, a Rej i njegova violina zajedno osvajaju svet

Ipak, veče uoči prestižnog takmičenja Čajkovski – olimpijade klasične muzike – violina je ukradena, a na njenom mestu ostavljena poruka u kojoj se zahteva otkup od pet miliona dolara. Bez violine, Rej oseća kao da je izgubio deo sebe.

Kako se takmičenje približava, Rej ne samo da će morati da vrati svoj dragoceni instrument već i da dokaže sebi – i svetu – da se, bez obzira na ishod, u njemu oduvek krio izvanredan muzičar.

Ostavite komentar