Kultura > Knjige

VEŽITE se - za svaki slučaj: Ova AUTOBIOGRAFIJA biće originalna, dramatična i PAKLENA VOŽNJA

Black Sabbath basista odlučio je da kaže svoju stranu priče u autobigrafiji "Into the Void: From Birth to Black Sabbath - and Beyond"

Izvor: K1info/Tanjug

17/02/2023 > 19:06

podeli vest:

VEŽITE se - za svaki slučaj: Ova AUTOBIOGRAFIJA biće originalna, dramatična i PAKLENA VOŽNJA
Foto: Instagram/geezerbutler


Autobiografija basiste i stihopisca uticajnog rok sastava Black Sabbath, Gizera Batlera, pojaviće se 8. juna pod nazivom "Into the Void: From Birth to Black Sabbath - and Beyond", najavio je izdavač Haper-Kolins.

"Konačno, Gizer je spreman da kaže svoju stranu Sabatove priče, od ranih dana neurednog bluz četverca, kroz mnoge promene postave, turneje koje su obarale rekorde i vragolije po svetu sa (pevačem) Ozijem Ozbornom, (gitaristom) Tonijem Ajomijem i (bubnjarem) Bilom Vordom", saopštio je izdavač.

Knjiga će doneti Batlerove iskrene osvrte na radničko odrastanje u Luftvafeom oštećenom Birminemu, kako je skoro život proveo kao računovođa, a govoriće i o njegovoj fascinaciji stravom, religijom i okultnim, kaže se u najavi.

Iz Harper-Kolinsa su naveli da će "Into the Void" otkriti "mekšu strani hevi metal legende, ne uskraćujući ništa", kao i da će knjiga biti "originalna, dramatična i paklena vožnja".

Prvencem "Black Sabbath" (1970), i potom nizom hvaljenih albuma, kao i pesama među kojima su klasici poput "Paranoid", "War Pigs" i "Iron Man", britanski sastav je sedamdesetih odigrao jednu od ključnih uloga u uspostavljanju hevi metala kao muzičkog žanra.

Iz Harper-Kolinsa podsećaju da je Batler dao ime sastavu, prepoznatljivim zvukom je svirao bas i "pisao je stihove koji toliko moćno odzvanjaju kod poštovaoca širom sveta".

 

Ostavite komentar