Kultura > Knjige

Nova KNJIGA HEDER MORIS "Priče o nadi: Pronalaženje nadahnuća u svakodnevnom životu"

Priča o izuzetnim ljudima, istraživanje o veštini pažljivog slušanja i drugih i sebe

Izvor: K1info

24/12/2022 > 09:56

podeli vest:

Nova KNJIGA HEDER MORIS "Priče o nadi: Pronalaženje nadahnuća u svakodnevnom životu"
Foto: Laguna


Autorka Heder Moris u novoj knjizi "Priče o nadi“ istražuje blagodeti pažljivog slušanja – veštine koju je primenila kada je upoznala Lalija Sokolova, tetovažera iz logora Aušvic-Birkenau i inspiraciju za svoj bestseler.

Ta sposobnost navela je Lalija da joj poveri svoju priču, koju nam je prenela u romanima "Tetovažer iz Aušvica“ i "Cilkin put“.

Priče nas sve povezuju i podsećaju da uvek i za sve ima nade. Heder Moris u ovom inspirativnom priručniku za život predstavlja niz priča o izuzetnim ljudima koje je upoznala, kao i pouke koje te priče nose.

U knjizi podrobno saznajemo o autorkinom stvaralaštvu i značajnim životnim događajima. Ona nas upoznaje sa ljudima koji su je nadahnuli i čije intimne priče je ovekovečila u svojim romanima.

Foto: Laguna

 

Otkrivamo kako je ovladala umećem pažljivog slušanja – veštinom koju, kako veruje, možemo da naučimo svi.

Praktičnim savetima i mnoštvom primera autorka nas uči kako da budemo aktivni slušaoci, kako odabrati pitanja koja postavljamo sagovorniku, kako osluškivati i kako razumevati sagovornika, kako zadobiti poverenje sagovornika, kako se sluša istorija, kako čuti sebe.

 

Ostavite komentar