Kultura > Film/TV

Libanski reditelj sa Majom Gojković posetio Muzej savremene umetnosti

Gojković je prilikom nedavne posete Kanu prisutvovala premijeri filma "Brana" Alija Šerija, kada je i dogovorena njegova poseta Beogradu

Autor: K1/Tanjug

12/07/2022 > 13:46

podeli vest:

Libanski reditelj sa Majom Gojković posetio Muzej savremene umetnosti
Foto: Tanjug/Ministarstvo kulture i informisanja/Dario Konstatinović/bs


Libanski vizuelni umetnik i reditelj Ali Šeri boravi u Beogradu na poziv potpredsednice Vlade Srbije i ministarke kulture i informisanja Maje Gojković, saopštilo je ministarstvo.

"Gojković i Ali Šeri su obišli prostor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i razmotrili mogućnosti za realizaciju izložbe ovog vizuelnog umetnika i predstavljanje njegovog rada publici u Srbiji. Ali Šeri je istakao da bi mu bila velika čast", navode iz ovog resora.

Foto: Tanjug/Ministarstvo kulture i informisanja/Dario Konstatinović/bs

Ali Šeri i Maja Gojković u poseti Muzeju savremene umetnosti

Ali Šeri je dobitnik nagrade "Srebrni lav za mladog umetnika koji obećava" na nedavnoj Međunarodnoj izložbi umetnosti Bijenale u Veneciji.

Gojković je prilikom nedavne posete Kanu prisutvovala premijeri filma "Brana" Alija Šerija, kada je i dogovorena njegova poseta Beogradu.

Film "Brana" je nastao u koprodukciji srpske "Trilema films" sa filmskim kućama iz Francuske, Nemačke, Libana, Sudana i Katara, i podržalo ga je Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Ostavite komentar