Kultura > Film/TV

"Vučje bobice" OTVORIĆE 18. izdanje FESTIVALA ZA DECU "Kids Fest"

Distributerska kuća MegaCom Film već 18 godina organizuje festival koji će se ove godine održati pod sloganom "Svet je u dečijim rukama"

Izvor: K1info/Tanjug

10/10/2022 > 20:05

podeli vest:

"Vučje bobice" OTVORIĆE 18. izdanje FESTIVALA ZA DECU "Kids Fest"
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Domaći dečiji film "Vučje bobice" reditelja Sretena Jovanovića otvoriće 18. izdanje festivala za decu "Kids Fest" 16. oktobra od 17 sati u Mts Dvorani, najavila je danas autorska i glumačka ekipa tog ostvarenja u Beogradu.

Uloge u "Vučjim bobicama" tumače Tijana Čurović, Nada Blam, Rastko Janković, Miljana Kravić, Duško Radović, Vesna Stanojević, Rade Marjanović, Dimitrije Ilić Mita, Jelica Kovačević.

Uloge dece, brata i sestre tumače Simon Jegorović (Aleksa) i Nina Sinadinović (Anđa).

Glumica Tijana Čurović specijalno za agenciju Tanjug je izjavila da je izuzetno počastvovana i prezadovoljna što učestvuje u ovako pozitivnom filmu koji predstavlja novi dan i trend u domaćoj kinematografiji.

- Film je jako emotivan, i svima bih ga rado preporučila, jer je to jedna prava priča za decu i roditelje. Tako bih ga i ukratko opisala - dečji film za celu porodicu. Da se vratimo tim vrednostima kao što je porodica i da naučimo kako danas da sačuvamo porodicu, što nije nimalo lako. Ovaj film nam pokazuje da je ipak moguće - smatra Čurović, ranije poznata i po emisiji za decu "Verujte, ali ne preterujte".

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Tijana Čurović, glumica

Posle mnogo godina pauze domaću produkciju obogatio je jedan dečiji igrani film "Vučije bobice" , a prve ovacije autorsko - glumačka ekipa ovog ostvarenja dobila je na premijernoj projekciji na Filmskim susretima u Nišu, kada je Nadi Blam dodeljena nagrada publike.

Ekipa je predstavila film danas u Lisabon baru u okviru Mts Dvorane, gde će film i imati beogradsku premijeru u Velikoj sali, na 18. "Kids Festu" u nedelju.

- Moja generacija ipak je imala talas filmova za decu kao što su "Suncokreti" ili "Ptice koje nikad ne polete", i nadam se iskreno da je konačno došao taj dan da će i naša deca gledati ovako lepe filmove. Mislim da je dosta, čak previše raznih tema sa nasiljem u serijama i filmovima. Sada treba da se okrećemo vedrim pričama sa decom - kaže Tijana Čurović za Tanjug.

Aktuelna filmska priča odslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u seoskom okruženju.

Čuvena glumica Nada Blam je ocenila da je svakako nedostajao ovakav film za decu u moru drugih tema i žanrova danas na malom i velikom ekranu.

- Istina je da se uvek dosta priča o deci svuda, ističu se najmlađi u prvi plan, ali kada je potrebno da se ulože sredstva za snimanje filmova za decu, onda po pravilu novca nema. To je velika šteta jer je ranije toliko bilo dečijih emisija, čak i radio drama za decu. Odrastali smo na dečijim serijama i filmovima - rekla je glumica.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Nada Blam, glumica

Nada Blam je već osvojila Nagradu publike za ulogu bake u filmu "Vučje bobice" u Nišu, što joj veoma znači i prija da auditorijum tako pozitivno reaguje na novo ostvarenje.

- Publika je kao i deca, veoma čista. Nadam se da će im se svideti i na beogradskoj premijeri, kao u Nišu. Uzbuđenje postoji, mada u mojoj karijeri i ne više toliko, puno toga sam prošla - rekla je glumica.

Popularni glumac u mjuziklima i hit kabareima u Pozorišta na Terazijama Rade Marjanović se duhovito zahvalio reditelju filma Sretenu Jovanoviću.

- Ovo je moja prva uloga dede u životu. Zahvaljujem se što me je režiser prepoznao kao dedu, što je otkrio dedu u meni, i na ovaj način ću uvek imati uspomenu da sam bio i deda na filmu - nadahnuto je podelio utiske Rade Marjanović, prvak Pozorišta na Terazijama.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Rade Marjanović, glumac

Rastko Janković je otkrio da su svi imali veliki broj proba pre samog snimanja, i da je divno u ovom "ludilu danas" imati jedan toliko pozitivan film, i da Tijana Čurović i on igraju roditelje u svađi koji nemaju vremena za druge, pa ni za decu.

Ova aktuelna porodična filmska priča nastala po ideji Jelene Miljuš, na osnovu scenarija dečijeg pisca Tode Nikoletića, jednako je zanimljiva i poučna i za roditelje i za decu, i ukazuje na ljubav kao osnovu opstanka zajednice.

Distributerska kuća MegaCom Film organizuje već 18 godina "Kids Fest" koji će ove godine pod sloganom "Svet je u dečijim rukama" trajati do 23. oktobra sa 15 ostvarenja u programu, od čega su 10 premijera animirana, igrana i dokumentarna naslova.

Ambasador festivala je čuveni bestseler pisac za decu Uroš Petrović, dok je specijalni gost Ljubivoje Ršumović, jedan od najpopularnijih pesnika za najmlađe, i obojica će održati radionice za posetioce ovog festivala.

 

 

 

Ostavite komentar