Kultura > Film/TV

Serija o ZLOGLASNOM SERIJSKOM ubici NAJPOPULARNIJA na Netflixu

Novi hit brzo je izazvao pometnju među obožavaocima kriminalističkog žanra, a mnogi su bili šokirani monstruoznošću zločina

Autor: K1 info/index.hr

29/09/2022 > 18:25

podeli vest:

Serija o ZLOGLASNOM SERIJSKOM ubici NAJPOPULARNIJA na Netflixu
Foto: Youtube PrintScreen


Proteklih nedelju dana gledaoci Netflixa proveli su više od 196 miliona sati gledajući seriju o Džefriju Dameru, jednom od najozloglašenijih serijskih ubica u Americi. Serija "Damer - čudovište: Priča o Džefriju Dameru" ubedljivo je najgledanija na Netflixu.

Damera u Netflixovoj seriji glumi Evan Piters ("American Horror Story", "Mare of Easttown" "X-Men" serijal filmova), a seriju potpisuju Ijan Brenan i Rajan Marfi, koji je poznat po "Američkoj horor priči".

Serija dramatizuje najmanje 10 slučajeva u kojima je Damer umalo uhvaćen, ali je na kraju pušten.

"Tokom više od decenije osuđeni ubica Džefri Damer ubio je 17 tinejdžera i mladića. Kako je toliko dugo izbegavao hapšenje?", piše u opisu serije na Netflixovoj stranici.

Novi hit brzo je izazvao pometnju među obožavaocima kriminalističkog žanra, a mnogi su rekli da im je "bilo muka" pošto su saznali dubinu zločina kanibala iz Milvokija.

Foto: Youtube PrintScreen

Serijski ubica Džefri Damer tokom intervjua iz 1993. godine

Damer je konačno uhvaćen 1991. godine. Osuđen je na petnaest doživotnih zatvorskih kazni za petnaest od šesnaest ubistava koje je počinio u Viskonsinu. Damer je kasnije osuđen i na šestnaestu kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva počinjenog u Ohaju 1978. Dok je služio zatvorsku kaznu u Viskonsinu, Damera je na smrt pretukao drugi zatvorenik.

 

 

 

Ostavite komentar