Kultura > Film/TV

Preminuo ČUVENI PRODUCENT Zek Estrin, "krivac" za "Lost in Space" i "Prison Break"

Sumnja se da je televizijski producent i scenarista Zek Estrin preminuo od posledica srčanog udara tokom džogiranja

Autor: K1 info

26/09/2022 > 18:47

podeli vest:

Preminuo ČUVENI PRODUCENT Zek Estrin, "krivac" za "Lost in Space" i "Prison Break"
Foto: Youtube PrintScreen


Televizijski producent i scenarista Zek Estrin, poznat kao izvršni producent/šouraner serije "Lost in Space" i izvršni koproducent serije "Prison Break", iznenada je preminuo 23. septembra u mestu Hermosa Bič. Imao je 51 godinu. Sumnja se da je Estrin, koji je bio dobrog zdravlja, preminuo od posledica srčanog udara tokom džogiranja na plaži. Tačan uzrok smrti znaće se posle autopsije.

"Zek Estrin nam je bio sve", kaže se u saopštenju njegove porodice. "Najbolji suprug, otac, sin i prijatelj. Voleo je da ljude čini srećnim. Voleo je da zasmejava sve oko sebe. Voleo je da bude scenarista i producent i da bude deo stvaranja serija u kojima su ljudi uživali. Ali iznad svega je voleo svoju porodicu i prijatelje. Hvala svima što ste bili deo njegovog i našeg života."

Foto: Youtube PrintScreen

Zek Estrin

Rođen u Vudlandu u Kaliforniji, a odrastao u Bruklinu, Estrin je posle diplomiranja započeo rad u industriji zabave kao producent filmova "Stanger Than Fiction" i "O", a radio je i na savremenoj adaptaciji Šekspirovog Otela. Potom je prešao na televiziju, započevši karijeru scenariste koja će ga odvesti u sam vrh šouranera. Njegovi rani radovi uključivali su hit serije poput "Charmed" i "Dawson's Creek", kao i kultnu "Tru Calling".

Estrin, koji je bio izuzetno cenjen među kolegama, postao je izvršni koproducent popularne i višestruko nagrađivane Foxove serije "Prison Break". Bio je izvršni producent i šouraner serija ABC kanala "The River" i "The Whispers", i jedan od tvoraca "Once Upon a Time in Wonderland". Estrin je bio izvršni producent i šouraner Netflixove naučno-fantastične porodične avanture "Lost in Space".

Zek Estrin je pre smrti radio na razvoju novih projekata za Netflix.

 

 

 

Ostavite komentar