Kultura > Film/TV

Nova Netflixova hit serija: Pakao je prazan jer je "Đavo u Ohaju"

Adaptacija bestselera Darije Polatin "Devil in Ohio" šokantna je priča o demonima i misterioznim događajima u srcu američkog gradića

Autor: klix.ba

10/09/2022 > 17:34

podeli vest:

Nova Netflixova hit serija: Pakao je prazan jer je "Đavo u Ohaju"
Foto: Youtube PrintScreen


Produkcija striming servisa razmahala se do te mere da se svaki čas emituje serija koja ekspresno privuče pažnju publike. Početak jeseni je period kada se lansiraju novi televizijski programi, a jedan od njih upravo je potvrdio pravilo tempiranja potencijalno najvećih hit sadržaja u septembru.

Mračna mini serija "Devil in Ohio" adaptacija je američkog književnog hita Darije Polatin, koja istražuje posledice ispiranja mozga u satanističkoj sekti. Spisateljica se nalazi i u ulozi šouranera serije i kroz osam epizoda uvlači nas u psihologiju traume i misteriju fenomena koji egzistira kao paralelni svet. To je opskurni milje koji okuplja sve one koji iz nekog razloga slave zlo, neretko žrtvujući psihu i živote svoje dece.

Foto: Youtube PrintScreen

Kadar iz Netflixove serije "Devil in Ohio"

Ovaj zanimljivi fenomen Netflix je već analizirao početkom godine serijom "Archive 81", otvarajući sličnu tematiku i priču oko bizarnog kulta, u koji upada čovek unajmljen od strane misterioznog poslodavca da izvrši restauraciju video traka.

Đavo je u detaljima

Devojka Mej (Madlen Artur) uspeva da pobegne iz kandži satanističke sekte u kojoj je provela rano detinjstvo i završava u bolnici, u poprilično zapuštenom psiho-fizičkom stanju. Samo jednom psihijatru uspeva da ostvari komunikaciju. Ona se zove Suzan (Emili Dešanel) i pentagram na leđima devojke će joj odmah staviti do znanja odakle dolazi ova misteriozna osoba. Suzan živi u srećnom braku u kojem je dobila troje dece, ali prepoznaje stvari zato što i sama ima traume iz teškog detinjstva. Suprugova firma je na ivici bankrota, ima probleme, ali joj ljudskost ne nedostaje.

Kada skloni Mej u sopstvenu kuću, devojka sa pentagramom na leđima počinje da remeti živote svojih novih ukućana. Ona nosi njihovu odeću i lako preuzima njihove životne uloge. Uskoro saznajemo da joj je u satanističkoj sekti bila namenjena specifična uloga žrtve. Naime, njen otac je bolestan, usevi su postali trulež, pa joj je naređeno da se žrtvuje kako bi svojoj zajednici vratila zdravlje i napredak. Devojka ne želi da umre, ali to nije dovoljno kako bi prestala da bude podložna užasima sekte, pa… horor uskoro počinje.

Foto: Youtube PrintScreen

Kadar iz Netflixove serije "Devil in Ohio"

Najpoznatija po učešću u Foxovoj kriminalističkoj seriji "Bones", gde je igrala doktorku Temperans Brenan od 2005. godine, glumica Emili Dešanel je izvrsna u novoj ulozi doktorke. Ova jeziva priča naglašava važnost koju psihoterapija može imati u ozdravljenju, ali i činjenicu da su traume iz detinjstva spavači u nama i da neće birati trenutak buđenja, ma koliko srećni i uspešni bili.

"Devil in Ohio" ima predvidivu priču, koja vas neće provozati intelektualnim rolerkosterom, ali može da vam priušti drugu vrstu zabave. Horor scene nisu bogzna kako strašne, ali je estetika serije vizuelno primamljiva svima koji se sećaju kako su filmovi i serije izgledali krajem devedesetih i početkom novog milenijuma. Još jedna lekcija kojoj nas podučava serija jeste da nikada ne idemo sami u kukuruzno polje, pogotovo da to ne radimo noću.

Foto: Youtube PrintScreen

Kadar iz Netflixove serije "Devil in Ohio"

Slavljenje satane u Americi nije retka pojava i zanimljiv je podatak da je knjiga "Devil in Ohio" nastala po istinitim događajima. Amerika ima najveći broj sekti, među kojima neke budu uhvaćene u izvođenju demonskih rituala, otimanju i žrtvovanju dece. Možda najslavnija među poštovaocima nečastivog jeste sekta Čarlsa Mensona, koji je postao zloglasan zbog monstruoznih ubistava šezdesetih godina i opskurnog žrtvovanja glumice Šaron Tejt.

Đavo je u Ohaju, ali ne gasite svetla dok gledate Netflixovu seriju - zlo može da bude bilo gde.

Ostavite komentar