Kultura > Film/TV

Ovde rastu UMETNICI I STVARAOCI - FDU obeležava 75 godina postojanja i rada

Mirjana Nikolić, redovna profesorka FDU, najavila petodnevni program kojim će biti obeležen veliki jubilej

Izvor: K1info/Tanjug

09/11/2023 > 08:04

podeli vest:

Ovde rastu UMETNICI I STVARAOCI - FDU obeležava 75 godina postojanja i rada
Foto: google street view


Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, institucija koja već decenijama školuje umetnike i umetnice, filmske i pozorišne stvaraoce, ove jeseni slavi svoj 75. rođendan. 

- U to ime, mi smo pripremili bogat program koji prikazuje kako istoriju ove ustanove i svih važnih ličnosti koje su je pohađale, tako i radove novih, mladih generacija umetnika i umetnica - rekla je za Tanjug Mirjana Nikolić, redovna profesorka FDU. 

Do 11. novembra u nekoliko prostora na Fakultetu, održaće se prvi u nizu program, pod nazivom "Šoukejs FDU".

Tom prilikom, biće upriličene brojne predstave, filmovi, kao i tribina, izložba i javno čitanje, nastali u produkciji Fakulteta, a kao deo nastavnog procesa svih departmana, rekla je Nikolić. 

Posetioci će u okviru ovog petodnevnog programa imati priliku da vide selekciju i prezentaciju najboljih projekata koje su studenti i studentkinje, zajedno sa profesorima, realizovali u prethodnoj školskoj godini. 

- Na taj način, ohrabruje se i afirmiše rad budućih umetnika i umetnica, a, takođe, predstavljaju se i nove umetničke prakse, kao dokaz da Fakultet dramskih umetnosti prati svetske trendove iz oblasti izvođačkih i audio-vizuelnih umetnosti, ali i postavlja standarde na ovim prostorima - rekla je profesorka Nikolić. 

Ostavite komentar