Kultura > Film/TV

Glumica ALISA RADAKOVIĆ za Reflektor: FILM "Čuvari formule" je univerzalna priča o SOLIDARNOSTI

Ona je istakla da ulogu Rose mnogo voli jer je kompleksan lik, kao i da je za nju velika inspiracija bila Mileva Marić

Izvor: K1info/Tanjug

23/10/2023 > 18:30

podeli vest:

Glumica ALISA RADAKOVIĆ za Reflektor: FILM "Čuvari formule" je univerzalna priča o SOLIDARNOSTI
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Alisa Radaković koja je govorila o svojoj ulozi u filmu "Čuvari formule", čija je beogradska premijera 24. oktobra u MTS dvorani i Sinepleks Galeriji.

Radaković je rekla da ulogu Rose u "Čuvarima formule" mnogo voli, jer je veoma kompleksan lik, a za nju je velika inspiracija bila Mileva Marić.

- U tom periodu žene su često koristile lažna imena muškaraca da bi njihov rad i istraživanja bili uzeti u obzir. To je podloga od koje sam krenula. Naravno, i izučavanje fizike, koliko sam mogla da razumem - rekla je glumica.

Radaković je istakla i sjajan glumački kolektiv filma u kome su Jovan Jovanović, Ognjen Mićović, Radivoje Bukvić i Maja Čampar.

Film koji govori o nuklearnom akcidentu krajem pedesetih u Institutu Vinča, i lečenju ozračenih koji su gubili težinu i kosu, Radaković kaže da su za glumce "fizičke tranformacije bile nužne".

- Moje kolege i ja nismo znali na koji način da se pripremimo, sem da probamo. I svi smo dali maksimum time kako smo se posvetili likovima - istakla je Radaković.

Vizuelno su njihovi likovi živeli sa glumcima i posle snimanja, a Radaković je odlučila da skoči padobranom iz aviona sa tri hiljade metara, dodavši da sa iskustvom rada na "Čuvarima formule" nije osetila strah ni u jednom trenutku.

- Snmanje je bilo dosta stresnije, zahtevnije i strašnije od samog skoka, koji je bio melem za dušu. Sigurna sa da smo izašli kao bolji i jači ljudi nakon ovog iskustva, koje ne bih menjala ni za šta na svetu - navela je glumica.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Alisa Radaković, glumica

Radaković je istakla da je poseban kvalitet filma "univerzalna priča o solidarnosti, hrabrosti, empatiji i snazi čovekovoj, koja se javi kada najmanje očekujemo".

Prema njenim rečima, "Čuvari formule" su "lepa, topla priča koja ne može da ostavi ravnodušnog gledaoca".

Radaković igra u predstavi "Lažljivi život odraslih", koju opisuje kao "predivno iskustvo timskog rada", a očekuje i izlazak filmova "Žač", "Jugodrom" i "Peščane plaže Marsa".

Ostavite komentar