Kultura > Film/TV

Dokumentarni serijal o Bitlsima "Get Back" osvojio pet Emmy

Serija od tri epizode "Get Back" zasnovana je na materijalu koji je Majkl Lindzi-Hog koristio za film "Let It Be" iz 1970. godine

Autor: K1 info

06/09/2022 > 19:29

podeli vest:

Dokumentarni serijal o Bitlsima "Get Back" osvojio pet Emmy
Foto: Youtube PrintScreen


Pol Makartni i Ringo Star su zajedno sa rediteljem Piterom Džeksonom proglašeni dobitnicima nagrade za Izvanrednu dokumentarnu seriju, zajedno sa kolegama producentima Joko Ono, Olivijom Harison, Kler Olsen i Džonatanom Klajdom. Džekson je takođe osvojio nagradu za najbolju režiju u kategoriji dokumentarnog programa, a produkcija je osvojila nagrade za montažu slike, montažu zvuka i miks zvuka.

Serija od tri epizode "Get Back" zasnovana je na materijalu koji je Majkl Lindzi-Hog koristio za film  "Let It Be" iz 1970. Dok je originalni film po objavljivanju prikazao loše stvari u poslednjim mesecima Bitlsa, neobjavljeni materijal koji je koristio Džekson ponudio je daleko vedriji pogled na period kraja benda.

- Samo bih želeo da se zahvalim svima koji su radili na ovom filmu, posebno našoj porodici kod kuće i našoj drugoj porodici u Londonu u Apple Corpsu - rekao je Džekson u svom govoru na ceremoniji (preko Deadlinea).

- Veliko ura za Bitlse. Neizmerno vam hvala za više od 60 godina radosti... Vaša muzika je toliko duboka da zapravo mislim da je ugrađena u našu DNK.

Primajući nagradu za režiju, rekao je da je bio "osmogodišnjak na Novom Zelandu, izviđač koji je nosio kratke pantalone" kada je Lindzi-Hog snimao "Let It Be".

- Iz razloga koje nisam sasvim razumeo, 50 godina kasnije Bitlsi su mi poverili da uzmem snimak i napravim film - dodao je on. - Ali biti mali deo priče o Bitlsima bilo je ostvarenje sna za to osmogodišnje dete.

U julu je Džekson nagovestio da bi on i bend mogli ponovo da rade zajedno.

- Razgovaram sa Bitlsima o drugom projektu, nečemu veoma, veoma drugačijem od "Get Back". Videćemo kakve su mogućnosti, ali to je drugi projekat sa njima. To zapravo nije dokumentarac… i to je sve što mogu da kažem.

 

 

Ostavite komentar