Kultura > Film/TV

Povratak na VELIKA VRATA: Da li se BRENDANU FREJZERU smeši Oskar za glavnu ulogu u filmu "The Whale"?

Glumcu je ovo prva glavna uloga posle akcionog filma "Breakout" iz 2013. godine

Autor: K1 info/index.hr

06/09/2022 > 20:29

podeli vest:

Povratak na VELIKA VRATA: Da li se BRENDANU FREJZERU smeši Oskar za glavnu ulogu u filmu "The Whale"?
Foto: Twitter screenshot


Frejzer je zadržao prisebnost dok je hodao crvenim tepihom, ali se rasplakao po završetku premijere filma dok su ga gledaoci nagrađivali šestominutnim aplauzom, navodi Variety.

U filmu "The Whale" Frejzer glumi Čarlija, gotovo 300 kilograma teškog homoseksualca koji se bori da ponovo uspostavi vezu sa svojom 17-godišnjom ćerkom, koju igra Sejdi Sink iz serije "Stranger Things".

Frejzer je toliko bio dirnut reakcijom da je jedva ustao dok je publika aplaudirala, pošto je krenula odjavna špica filma. On je nekoliko puta zagrlio Aronofskog tokom ovacija, da bi u jednom trenutku pokušao da napusti salu, ali je glasan aplauz primorao glumca da ostane i pokloni se.

 

 

Tokom intervjua, Frejzer je ispričao da je morao da nosi kostim težine 150 kilograma, kako bi odigrao Čarlija, povučenu osobu čiji je lik zasnovan na drami Semjuela D. Hantera iz 2012. godine.

- Naučio sam da se krećem na nov način. Razvio sam mišiće za koje nisam ni znao da postoje. Čak sam osećao vrtoglavicu na kraju dana kada bi sve bilo skinuto sa mene, baš kao što biste se osećali kada siđete sa broda na pristanište ovde u Veneciji - rekao je Frejzer.

U svojoj recenziji filma "The Whale", filmski kritičar magazina Variety Oven Glejberman ocenio je da je Frejzer "daleko lukaviji, suptilniji i da njegova gluma progoni kao nikada pre", dodajući da je ostvario "intenzivno proživljenu i dirljivu ulogu.

Nekadašnji miljenik žena, najpopularniji je po ulozi u filmu "Mumija", ali i brojnim drugima ostvarenjima, poput "Airheads", "Blast from the Past", "George of the Jungle" i" Gods and Monsters". Glumac je prošle godine imao sporednu ulogu u filmu Stivena Soderberga "No Sudden Move", ali "The Whale" označava njegov veliki povratak jer mu je to prva glavna uloga posle akcionog filma "Breakout" iz 2013. godine.

Ostavite komentar