Kultura > Film/TV

Još jedan VISOKOBUDŽETNI projekat u problemu: OTKAZANO snimanje serije "Blade Runner 2099" u Severnoj Irskoj

Projekat je naručio Amazon Video, a originalni filmski reditelj Ridli Skot trebao je da bude izvršni producent desetodelne serije

Izvor: K1info

08/10/2023 > 18:31

podeli vest:

Još jedan VISOKOBUDŽETNI projekat u problemu: OTKAZANO snimanje serije "Blade Runner 2099" u Severnoj Irskoj
Foto: Youtube PrintScreen/BFI


Serija "Blade Runner" je najnoviji visokobudžetni projekat koji će imati promene u rasporedu snimanja ove godine, pri čemu je navedeno da se neće snimati u Severnoj Irskoj.

BBC izveštava da je serija pod nazivom "Blade Runner 2099", naručena od strane striming platforme Amazon Video, sa originalnim filmskim rediteljem Ridlijem Skotom kao izvršnim producentom, trebala da se snima u studijima Harbour u Belfastu.

Snimanje serije prethodno je bilo odloženo zbog štrajka glumaca i scenarista.

Iako je razlog za ovu promenu i dalje nejasan, izvršni direktor Northern Ireland Screena, Ričard Viliams, izrazio je svoje razočaranje:

"Svesni smo da se ovakve teške odluke dešavaju u filmskoj industriji, posebno kod najskupljih projekata koji nose najveća očekivanja", naveo je on i nastavio:

"Ovo očigledno ostavlja prazninu u rasporedu produkcije Severne Irske, i Northern Ireland Screen će učiniti sve što može da tu prazninu što pre popuni, imajući u vidu da su se mnoge slobodne ekipe i kompanije u lancu snabdevanja oslanjale na ovaj projekat."

BBC je naveo da je Northern Ireland Screen dao produkciji 4,1 miliona funti za ekranizaciju, novac koji će sada biti vraćen.

Desetodelna serija trebala je da se nadoveže na događaje iz filmova.

Harison Ford je igrao u originalnom ostvarenju iz 1982. godine. Iako je imao skromnu inicijalnu zaradu, film je stekao kultni status među ljubiteljima naučne fantastike, a nastavak "Blade Runner 2049", u kojem su igrali Ford i Rajan Gosling, zaradio je 267 miliona dolara po svom objavljivanju 2017. godine.

Ostavite komentar