Kultura > Film/TV

BERI KEOGAN je za audiciju SNIMIO video od - 10 dolara: Nije dobio ulogu koju je hteo, DOBIO JE BOLJU

Irski glumac je dovoljno impresionirao reditelja Meta Rivsa da mu ponudi da igra Džokera

Izvor: K1info

07/10/2023 > 17:56

podeli vest:

BERI KEOGAN je za audiciju SNIMIO video od - 10 dolara: Nije dobio ulogu koju je hteo, DOBIO JE BOLJU
Foto: Instagram/keoghan92


Glumac Beri Keogan otkrio je magazinu Esquire da je potrošio 10 dolara na video za audiciju filma "The Batman" reditelja Meta Rivsa, u kojem je Robert Patinson predstavljen kao najnovija filmska verzija junaka DC stripova, prenosi Variety.

Keogan je želeo da bude Ridler, iako je Pol Dano na kraju dobio tu ulogu. Međutim, Keogan je dovoljno impresionirao Rivsa da dobije iznenađujuću ulogu koja nije bila na njegovom radaru: Džokera.

- Jednostavno sam je izmislio - rekao je Keogan o snimku u kojem izlazi iz lifta obučen kao Ridler i kreće se niz hodnik u stilu "Paklene pomorandže".

- Hteo sam da sve bude kjubrikovski, simetrično, X na leđima, pravougaoni okvir vrata, sve je pravougaono. Samo sam želeo da istaknem stav. Stav i privlačnost. Bila je to isključivo moja ideja. I onda sam pomislio, "Poslaću ovo" - objašnjava irski glumac.

Kada je film stigao u bioskope, Warner Bros. je zvanično objavio izbačenu scenu iz filma u kojoj se Keogan pojavljuje u ulozi Džokera. Ona se odigrava u psihijatrijskoj bolnici Arkam.

- Želeo sam da budem Ridler - rekao je Keogan za GQ UK prošle godine kada je prvi put objavio svoju video audiciju na internetu. Dodao je da ga je producent "Batmana" obavestio da je uloga Ridlera već bila popunjena (prvo od strane Džone Hila, potom od Pola Dana), nekoliko meseci kasnije, glumac je dobio poziv s drugom ponudom - da igra Džokera.

- Traže te za ulogu Džokera, ali to ne smeš nikome da kažeš - rekao mu je njegov agent.

Keogan je opisao svog Džokera kao "pomalo šarmantnog i pomalo povređenog" i "slomljenog momka". Takođe je odbio da šminkeri promene njegove plave oči za ulogu.

- Hteo sam da unutra bude nešto ljudsko iza šminke. Želeo sam da ljudi mogu da se povežu s njim... da znaju da je to fasada - rekao je glumac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barry Keoghan (@keoghan92)

Reditelj Met Rivs je rekao za Variety pošto je "The Batman" stigao u bioskope da uključivanje Keoganovog Džokera nije najava za povratak lika u nastavku.

Kako je reditelj naglasio, "Ovo nije scena sa 'uskršnjim jajetom'. Ovo nije jedna od onih scena iz Marvela ili DC-ja posle odjavne špice gde se kaže, 'Hej, evo sledećeg filma!' Zapravo, nemam pojma da li ćemo se i kada vratiti tom liku u filmovima.

Premijera "The Batman Part II" već je zakazana za 3. oktobar 2025. godine od strane Warner Bros-a. Povratak Keogana još nije potvrđen.

Ostavite komentar