Kultura > Film/TV

DŽON SEVIDŽ počasni gost FILMSKOG FESTIVALA u Novom Sadu

Zvezda filmova “Lovac na jelene” i “Kosa” krajem septembra stiže na prvi Novi Sad film festival

Izvor: K1info/Tanjug

09/09/2023 > 19:17

podeli vest:

DŽON SEVIDŽ počasni gost FILMSKOG FESTIVALA u Novom Sadu
Foto: Shutterstock

Holivudski glumac, zvezda filmova “Lovac na jelene” i “Kosa”, Džon Sevidž biće počasni gost Novog Sada povodom prvog internacionalnog filmskog festivala Novi Sad film festival, najavili su organizatori ove manifestacije koja će se održati krajem septembra.

Ovaj slavni umetnik, dobitnik najvećeg priznanja Jugoslovenske kinoteke Zlatnog pečata za doprinos kinematografiji 2015. godine, biće predsednik žirija takmičarske selekcije Best Pitch, koja je važan deo Industry programa, a održaće i predavanje studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu.

U okviru Industry programa, Novi Sad film festival raspisao je konkurs za regionalnu takmičarsku selekciju Best Pitch, posvećenu onim filmskim projektima čija je realizacija već u toku, kako bi dobili podršku za njihovo uspešno finale.

Selekcija podrazumeva dugometražne igrane filmske projekte mladih reditelja iz regiona.

Pobednički filmski projekat selekcije Best Pitch dobiće nagradu u iznosu od 1.000.000 dinara.

Uslovi konkursa nalaze se na ovom linku, a svi zainteresovani mogu da pošalju prijave na competition@nsff.rs. Rok za prijavu je 17. septembar u ponoć.

Publika će u okviru Novi Sad film festivala, od 21. do 24. septembra gledati internacionalne autorske filmove, filmske omaže kultnih reditelja, eko-filmove i druga filmska ostvarenja, koje nije imala priliku da vidi do sada, poručuju organizatori festivala.

Ostavite komentar