Kultura > Film/TV

JEZIVA priča o privilegijama i VELIKIM PROHTEVIMA: BERI KEOGAN u trileru "Saltburn" Emerald Fenel

Iako je "Saltburn" najavljen za 17. novembar, premijerno će biti prikazan nešto ranije - otvoriće Londonski filmski festival u septembru

Izvor: K1info

31/08/2023 > 13:31

podeli vest:

JEZIVA priča o privilegijama i VELIKIM PROHTEVIMA: BERI KEOGAN u trileru "Saltburn" Emerald Fenel
Foto: Youtube PrintScreen/Warner. Bros UK & Ireland


Konačno je stigao trejler za film "Saltburn", prvi posle ostvarenja "Promising Young Woman" glumice i rediteljke Emerald Fenel i, s obzirom na to da izgleda kao klasni sukob gde se "običan" momak odjednom nađe u svetu bogataša, "stigao" je ključna reč.

Običan momak zove se Oliver Kvik (Beri Keogan), Oksfordski student skromnog porekla koji upadne u znatno imućnije društvo među kojima je i luckasti Feliks (Džejkob Elordi). Na kraju godine, Oliver neardo razmišlja o povratku kući. "Pa, zašto ne dođeš kod mene?", nudi mu Feliks. "Dođi u Saltburn."

Ispostavlja se da je Satlburn ogromno zdanje u gotskom stilu gde Feliks i njegovi prijatelji veselo provode vreme i zabavljaju se posle mature. "Mnogi ljudi se izgube u Saltburnu", napominje uštogljeni batler.

U trejleru se vidi kako napetost postepeno raste i uskoro događaji kreću drugačijim tokom. "Ovo mesto nije za tebe", podseća Olivera jedan od prisutnih, pre nego što se pojavi Rozamund Pajk da bi mu hladno saopštila da ne podnosi ružnoću. Zabave postaju divlje, ponašanje je sve gore i stvari počinju da se raspadaju - čini se da se neće dobro završiti za sve prisutne.

Studio je objavio zvaničan sinopsis filma, opisavši ga kao "prelepu, jezivu priču o privilegijama i prohtevima": "Boreći se da pronađe svoje mesto na Univerzitetu u Oksfordu, student Oliver Kvik ulazi u svet šarmantnog Feliksa Katona, koji ga poziva na imanje svoje ekscentrične porodice Saltburn, tokom leta koje nikada neće zaboraviti." U filmu igraju i Ričard I. Grant, Keri Maligan, Loli Adefopi i Ris Širsmit.

Iako je "Saltburn" u britanskim bioskopima najavljen za 17. novembar, premijerno će biti prikazan nešto ranije - otvoriće Londonski filmski festival u septembru.

Foto: Youtube PrintScreen/Warner. Bros UK & Ireland

Emerald Fenel na premijeri filma "Barbie" u Londonu

- Čast mi je što će naš film otvoriti ovogodišnji Londonski filmski festival. Ovaj festival me je inspirisao tokom mog odrastanja, uzbuđeno sam ga pratila iz svog sobička s druge strane Londona - izjavila je rediteljka Emerald Fenel.

Na osnovu ostvarenja "Promising Young Woman ", reklo bi se da publika može da očekuje uzbudljivu priču.

Ostavite komentar