Kultura > Film/TV

Zvezda SERIJE "Stranger Things" DEJVID HARBUR: Neću da me do kraja života PAMTE kao šerifa Džima Hopera

Akciona komedija "Violent Night" iz 2022. godine bila je prvi Harburov bioskopski hit na blagajnama

Izvor: K1info

10/08/2023 > 14:16

podeli vest:

Zvezda SERIJE "Stranger Things" DEJVID HARBUR: Neću da me do kraja života PAMTE kao šerifa Džima Hopera
Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP


Glumac Dejvid Harbur imaće jednu od glavnih uloga u petoj i poslednjoj sezoni serije "Stranger Things", čija produkcija čeka na završetak štrajka glumaca koji je u toku.

Ali on uveliko razmatra šta će raditi posle toga.

- Sećam se da sam na početku serije "Stranger Things" razgovarao sa jednom publicistkinjom i ona mi je rekla: "Možda ne želite  da budete toliko vezani za seriju", a ja sam pomislio: "Zašto? Volim ovu seriju. Obožavam svoj lik - rekao je on za Insider u intervjuu.

- Stvarno volim seriju i Džima Hopera, ali ne želim da budem samo taj lik. Ne želim da ostanem isključivo on.

Harbur svakako neće biti zapamćen samo po ulozi šerifa Džima Hopera u kultnoj televizijskoj seriji - on igra Crvenog čuvara u Marvelovom filmskom univerzumu, Deda Mraza u filmu "Violent Night", kao i nekadašnjeg trkača u filmu "Gran Turismo".

"Violent Night" bio je prvi glumčev bioskopski hit na blagajnama. U akcionoj komediji iz 2022. Harbur igra Deda Mraza koji se obračunava sa plaćenicima koji su uzeli bogatu porodicu za taoce.

- Snimao sam za Netfliks, a ovo je bio mali originalni film koji je išao u bioskope. Sa njim mi se otvorio čitav novi svet. To mi se dopalo. Želim da snimam filmove koji će se prikazivati u bioskopima - primećuje Harbur.

On je napravio paralelu sa glumcem koji je takođe izašao iz popularne serije kako bi snimio druge projekte.

- Razmišljam o Džordžu Kluniju i seriji "ER". Sada ga svi znamo kao Džordža Klunija, ali nekada se govorilo "Tip iz serije 'ER' koji snima film sa Nikol Kidman - kaže glumac.

- Pokušavam da sledim taj put. Teško je jer ne želite da uvredite ljude koji vas vole zbog ove serije i koju i sami volite. Ali u isto vreme želite da napustite to gnezdo. Imam više od toga u sebi i želeo bih da to publika vidi. Ne želim za mnom da dovikuju "Hoper" na svakih pet minuta do kraja mog života - zaključuje Harbur.

Ostavite komentar