Kultura > Film/TV

Kventin Tarantino je SCENU iz "Denkerka" proglasio NAJBOLJOM u žanru ratnog filma

Proslavljeni reditelj je "Denkerk" Kristofera Nolana, koji je izašao 2017. godine, imenovao drugim najboljim filmom te decenije

Izvor: K1info/index.hr

13/07/2023 > 17:32

podeli vest:

Kventin Tarantino je SCENU iz "Denkerka" proglasio NAJBOLJOM u žanru ratnog filma
Foto: Tanjug/Joel C Ryan/Invision/AP


Kventina Tarantina mnogi smatraju jednim od najboljih reditelja svih vremena, zbog čega njegove pohvale i kritike filmova, ili pak celih žanrova, itekako dobijaju na težini.

Iako se reditelj svojim hitom "Prokletnici" (Inglourious Basterds) oprobao u ratnom žanru, kada je reč o najboljoj sceni u istoriji ratnih filmova, Tarantino ima svog favorita.

Za njega je to scena iz "Denkerka" (Dunkirk), reditelja Kristofera Nolana, u kojoj Beri Keogan skriva glavu u pesku dok oko njega sve bliže padaju granate, a on se miri sa sudbinom.

Ova kratka, ali vrhunska i nezaboravna scena najbolja je u kategoriji ratnih filmova prema izboru slavnog reditelja.

Podsećamo, Tarantino je "Denkerk", koji je izašao 2017., imenovao drugim najboljim filmom te decenije, a jednom prilikom je objasnio kako je tek posle trećeg gledanja ovaj ratni film ušao na njegovu listu 10 najboljih.

Inače, u bioskope stiže "Oppenheimer", novi film Kristofera Nolana, a prema prvim kritikama u pitanju je rediteljevo najimpresivnije delo do sada.

Ostavite komentar