Kultura > Film/TV

Ovih 8 filmova OBAVEZNO morate pogledati BAR JEDNOM u životu, kaže TOM HENKS

Dvostruki dobitnik Oskara tokom karijere snimio je stotinak filmova koji su doneli zaradu od skoro 10 milijardi dolara

Izvor: K1info/index.hr

26/06/2023 > 09:28

podeli vest:

Ovih 8 filmova OBAVEZNO morate pogledati BAR JEDNOM u životu, kaže TOM HENKS
Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP


Pitati glumca poput Toma Henksa o njegovim omiljenim filmovima, isto je kao da tražite od Šekspira književne preporuke, našalili su se novinari IndieWirea u tekstu u kojem su predstavili osam filmskih favorita omiljenog glumca.

Henks je tokom godina često govorio o filmovima za koje misli da bi svi trebali da ih pogledaju bar jednom u životu, i njegova lista se na kraju svela na osam naslova.

1. Kum
"U top 5 meni najdražih filmova."

2. Fargo
"To je ono što tražim kada idem da pogledam film, baš kao i svi drugi gledaoci. Žanr, tema, doba me ne interesuju. Zanima me samo odgovor na pitanje - šta bi ti učinio da si na mestu tog lika."

3. 2001: Odiseja u svemiru

"I dalje ga gledam nekoliko puta godišnje. Mogao bih vas provesti kroz 'Odiseju' i ne prestati da govorim nijednom tokom celog filma."

4. Ponoćni kauboj
"Taj film je 'zaključan' u svom dobu, ali opet govori o današnjem vremenu i onome što nas pokreće. Takođe ima dva vrhunska lika i izuzetna glumačka ostvarenja koja bi svi hteli da mogu da odigraju."

5. Noći bugija
"Takvo, otkriće, meni jedan od najdražih filmova."

6. A Hard Day's Night
"Videti Bitlse tako sveže i zabavne, uz najbolju muziku bilo koje generacije… Ovaj film je definitvno moj broj tri na listi."

7. Slon
"Jedan od najdirljivijih filmova koji sam ikada pogledao."

8. Najbolje godine naših života
"Mislim da je to najbolji film o ratu i jednoj generaciji koja ga je vodila. Možete to gledati danas i svejedno ćete se pronaći u njemu. Mislim da je to neverovatan film."

Ostavite komentar