Kultura > Film/TV

IZBACILI scenu u montaži, previdevši da se ona POMINJE na kraju filma "The Goonies"

Jedan od najpopularnijih filmova 80-ih imao je veliki uticaj na seriju "Stranger Things"

Izvor: K1info

24/06/2023 > 19:21

podeli vest:

IZBACILI scenu u montaži, previdevši da se ona POMINJE na kraju filma "The Goonies"
Foto: Youtube PrintScreen/ Warner Bros. Entertainment


"The Goonies" (Gunisi) predstavlja jedan od najomiljenijih porodičnih filmova koji decenijama privlači nove generacije gledalaca. Ostvarenje iz 1985. režirao je Ričard Doner, dok se za scenario postarao Kris Kolambus na osnovu priče Stivena Spilberga.

Film prati grupu dece iz Oregona u očajničkom nastojanju da spasu svoje domove na čijem zemljištu treba da se izgradi teren za golf - osim ukoliko se ne osigura novac kojim bi se izgradnja sprečila. Međutim, Majk i njegovi prijatelji na tavanu pronalaze mapu koja će ih odvesti do tajanstvenog skrivenog blaga pirata po imenu Jednooki Vili. Tokom putešestvija oni stižu do napuštenog restorana, shvatajući da su dospeli u skrovište porodice kriminalaca Fratelijevih, koji takođe žele da se dokopaju blaga.

Mnoštvo simpatičnih likova i podjednaki broj komičnih i uzbudljivih situacija omogućili su "Gunisima" da postanu jedan od najpoznatijih filmova tog doba, takođe posluživši kao inspiracija za buduća ostvarenja kao što je televizijska serija  "Stranger Things", u kojoj se može videti više referenci na film.

Na kraju krajeva, Šon Astin, koji je igrao Majkija, imao je značajnu ulogu u hit seriji braće Dafer. Dečiji likovi iz naučno-fantastične serije direktno su inspirisani decom iz filma "The Goonies", a određene scene su omaž filmu iz 80-ih.

Jedna od njih je kada se likovi spuštaju u podzemni tunel, što predstavlja direktnu referencu braće Dafer na deo kada deca iz "Gunisa" istražuju pećine u kojima se nalazi brod Jednookog Vilija.

Međutim, ljubitelji filma možda ne znaju da je Doner snimio scenu u pećini u kojoj mladi junaci dolaze u sukob sa džinovskom hobotnicom.

Scena je izbačena iz finalne verzije, iako dečak po imenu Dejta pominje hobotnicu dok prepričava njihove avanture policiji i novinarima. Ipak, Dejta nije lagao, ova scena je stvarno postojala - dok se kreću kroz pećinu, Maut i Stef se svađaju pre nego što je džinovska hobotnica zgrabi i povuče pod vodu.

Ostatak ekipe pokušava da je oslobodi pre nego što Dejta - kojeg igra Ke Huj Kuan, glumac koji je na ovogodišnjoj dodeli  Oskara dobio nagradu za najbolju sporednu ulogu u "Everything Everywhere All at Once" - zaroni i stavi vokmen u usta čudovišta. Ono je odjednom pušta i povlači se.

U pitanju je komična scena sa ne preterano ubedljivim efektima. Pošto je gledaoci nisu videli, Dejtine tvrdnje činile su se kao izmišljotina, ali on, na kraju krajeva, nije lagao.

Ostavite komentar