Kultura > Film/TV

Grozno, da GROZNIJE NE MOŽE: Netflixova adaptacija video-igre je POTPUNI FIJASKO

Gledaoci su se na društvenim mrežama i filmskim sajtovima najpogrdnijim rečima osvrnuli na Netfliksovu seriju "Resident Evil"

Autor: index.hr

19/08/2022 > 20:20

podeli vest:

Grozno, da GROZNIJE NE MOŽE: Netflixova adaptacija video-igre je POTPUNI FIJASKO
Foto: Youtube PrintScreen


Adaptacije video-igara najnoviji su hit, a osim serija i filmova koji su već snimljeni, u pripremi su i dramatizacije igara kao što su "Fallout", "The Last of Us", "Horizon", "God of War" i "Life is Strange". 

Franšiza "Resident Evil" dobro je znana kada su filmovi u pitanju, a nedavno se na Netfliksu pojavio još jedan projekat koji prati Džejd Vesker (Ela Balinska), kćerku negativca Alberta Veskera (Lens Redik) i njena nastojanja da preživi u svetu kojim haraju krvožedni zombiji.

I dok je tematski sve ono što biste očekivali od "Resident Evil" naslova, gledaoci nimalo nisu oduševljeni, a serija je u kratkom vremenu postala jedan od najgore ocenjenih Netfliksovih naslova. "Grozno, a posle toga još groznije i baš kad počnete da gubite nadu, serija vas opali sa još grozote", samo je jedan od komentara. 

Fanovi zameraju da je serija uprkos temi izuzetno spora i monotona, muzika ne odgovara atmosferi, dijalozi su očajni, likovi usiljeni, iritantni, klišetizirani i ne donose razumne odluke. Osim toga, zamera se forsiranje političke korektnosti na vrlo loš i nespretan način. 

"Kao da je Netfliks scenaristima dao listu progresivnih stereotipova, a oni su to na brzinu spojili (ona je veganka, one su lezbejke, izvršni direktori su zli itd.) Različitost bi trebala da bude podrška autentičnoj i kvalitetnoj priči u slučajevima kada je reč o dobro napisanom scenariju. Ovo nije to", tvrdi jedan od gledalaca na sajtu IMDB gde serija trenutno ima prosečnu ocenu 3,9.

Ostavite komentar