Kultura > Film/TV

Kenet Brana se TREĆI PUT vraća kao HERKUL POARO u filmu "A Haunting in Venice"

Ovog puta, detektivski film rađen na osnovu romana Agate Kristi ima i natprirodne elemente, a radnja se odvija u Italiji

Izvor: K1info

29/04/2023 > 13:24

podeli vest:

Kenet Brana se TREĆI PUT vraća kao HERKUL POARO u filmu "A Haunting in Venice"
Foto: Youtube PrintScreen/Movie Trailers Source


Agata Kristi je i dalje najprodavanija autorka fikcije svih vremena i kraljica krimića. Njene priče su često adaptirane za ekran i bile su primarni izvor inspiracije za detektivske filmove mnogo posle njenog vremena.

Filmovi kao što su "Knives Out" i" Bad Times at the El Royale" predstavljaju najbolje primere njenog rada. Ljubitelji ovih ostvarenja očarani su zagonetkama koje potiču od obrta u radnji. Posle uspeha filmova "Murder on the Orient Express" (2017) i "Death on the Nile" (2022), dobrodošla je vest da će se treći moderni film o Herkulu Poarou naći u bioskopima ove godine.

Kenet Brana vraća se u ulozi detektiva Herkula Poaroa u najnovijoj adaptaciji Agate Kristi "A Haunting in Venice", zasnovanom na njenom romanu "Hallowe'en Party".

Po treći put, Brana će režirati i glumiti u filmu. Iako su oba prethodna ostvarenja različito primljena, zaradila su daleko više nego što je uloženo u produkciju a kritičari su ih pozitivno ocenili.

Ovog puta, detektivski film ima i natprirodne elemente. Radnja se odvija u Italiji posle Drugog svetskog rata. Detektiv Herkul Poaro je u penziji i živi povučeno u Veneciji. On biva pozvan na seansu na kojoj nerado učestvuje, ali kada je gost ubijen u palati gde se ista održava, Poaro će morati da upotrebi svoje detektivske veštine. Čineći to, on otkriva skriveni svet i budi duhove zaboravljene prošlosti.

Kenet Brana se ponovo nalazi u ulozi detektiva Herkula Poaroa, a pored njega u filmu igraju i Tina Fej (30 Rock), Džejmi Dornan (Belfast), Džad Hil (Belfast), Keli Rajli (Yellowstone), Oskarovka Mišel Jeo i mnogi drugi.

Datum izlaska "A Haunting in Venice" je 15. septembar, a film se snima na lokacijama u Veneciji i Pajnvud studiju u Londonu.

Kao i prethodna dva filma, "A Haunting in Venice" biće najpre prikazan u bioskopima. "Ubistvo u Orijent ekspresu" je zaradio više od 350 miliona dolara, a "Smrt na Nilu"  inkasirao je 137 miliona dolara. Film će na kraju biti dostupan za strimovanje isključivo na Huluu.

 

Ostavite komentar