Kultura > Film/TV

Nikolas Kejdž i Nikolas Holt zbog uloga su JELI ŽIVE INSEKTE

Kejdž je zažalio što je to uradio u filmu "Vampire's Kiss", a Nikolas Holt je nešto slično ponovio u najnovijem ostvarenju "Renfield"

Izvor: K1info

23/04/2023 > 15:10

podeli vest:

Nikolas Kejdž i Nikolas Holt zbog uloga su JELI ŽIVE INSEKTE
Foto: Youtube PrintScreen/KinoCheck.com


Prizor grofa Drakule u prepoznatljivom crno-crvenom ogrtaču prosečnog gledaoca verovatno asocira na vampire i slepe miševe, ali i na neke od proslavljenih glumačkih veličina koji su se ostvarili u ovoj ulozi kao što su Bela Lugoši, Kristofer Li ili Geri Oldman.

Ali ko bi mogao da pomisli da je kao inspiracija Nikolasu Kejdžu za ulogu krvopije poslužila glumica En Bankroft i film "Diplomac" (The Graduate)!

Bar tako tvrdi Nikolas Holt, koji igra slugu Drakule u najnovijem ostvarenju "Renfield".

Bankroft je u dramskoj komediji iz 1967. godine igrala gospođu Robinson, majku koja zavodi momka svoje ćerke. Kultni film u režiji Majkla Nikolsa nije tipična inspiracija za ulogu aristokrate koji sisa krv, ali ni Nikolas Kejdž nije tipičan glumac.

- Ne možete imati ništa kultnije od Nikolasa Kejdža koji igra Drakulu - rekao je Holt za CNN.

- Odlično se zabavljao, uneo je u ulogu inspiraciju iz prethodnih filmova, kao i knjige, ali i iz neočekivanih izvora kao što su "Diplomac" i En Bankroft - primećuje Holt i nastavalja:

- Za mene je bila prava radost što sam bio u scenama u tim trenucima, jer sam samo pokupio tu energiju i pokušao da je iskoristim.

Smešten u savremeni Nju Orleans, "Renfield" reinterpretira Drakulinu i Renfildovu toksičnu vezu iz koje Holtov lik pokušava da pobegne, upisujući se u grupu za samopomoć.

Jeli bube

U razgovoru za Yahoo Entertainment prilikom promocije najnovijeg ostvarenja, glavni glumci su govorili i o jedenju buba i čuvenoj sceni iz filma "Vampire's Kiss" kada Nikolas Kejdž pojede živu bubašvabu. On se prisetio da ga je reditelj Robert Bierman prevario da ponovi scenu, pre nego što je dodao da mu se Holt pridružio u jedenju buba.

- Dvaput sam pojeo bubašvabu, reditelj je to zahtevao samo da bi mi podvalio - rekao je Kejdž i dodoao:

- Nisam od onih koji dele savete, ali je on (Holt) pojeo krompirovu zlaticu, pa je to podigao na sledeći nivo.

Holt se nije složio sa Kejdžom:

- Ne, bubašvaba je mnogo gora od krompirove zlatice. To je moje mišljenje, ali ne mogu da tvrdim jer su bubašvabe koje sam jeo bile od karamele - otkriva Holt.

 

Ostavite komentar