Kultura > Film/TV

Prevarili publiku: Mladi glumac MORAO DA DOKAZUJE da nije KREACIJA veštačke inteligencije

Brojni gledaoci filma "Beau is Afraid" pomislili su da je reditelj koristio veštačku inteligenciju za mladu verziju Hoakina Finiksa

Izvor: K1info

28/04/2023 > 22:41

podeli vest:

Prevarili publiku: Mladi glumac MORAO DA DOKAZUJE da nije KREACIJA veštačke inteligencije
Foto: Youtube PrintScreen/A24


Ari Aster je nedavno častio fanove svojim trećim filmom "Beau is Afraid". Film je stigao u svetske bioskope ranije ovog meseca i privukao veliki broj gledalaca zahvaljujući visokim priznanjima koje su dobili Asterovi prethodni filmovi "Hereditary" i "Midsommar".

Glavnu ulogu u filmu ima Oskarovac Hoakin Finiks kao Bo, "čovek blage naravi prožet paranojom koji se suočava sa svojim najvećim strahovima prilikom epskog putovanja u svoj rodni grad kako bi prisustvovao majčinoj sahrani", stoji u sinopsisu ostvarenja.

Radnja prati više vremenskih linija, a u filmu se pojavljuje i mlada verzija Boa. Dok je stiven Spilberg angažovao Hoakinovog brata, Rivera Finiksa, da igra mladog Harisona Forda u filmu "Indiana Jones and the Last Crusade", Aster se opredelio za 16-godišnjeg Armena Nahapetijana da tumači ulogu mladog Hoakina.

Međutim, publika se prevarila.

Neki filmski gledaoci su poverovali da je Aster koristio veštačku inteligenciju ili specijalne efekte kako bi stvorio mladog Boa, zbog čega je Nahapetijan morao da dokazuje svoje postojanje.

"Ja nisam veštačka inteligencija", piše na Armenovom Instagramu.

U nedavnom intervjuu za Variety, Nahapetijan je razgovarao i o navodnom korišćenju CGI i AI tehnologije.

- Pre nekoliko nedelja sam otišao u bioskop, a jedan od zaposlenih je pokazao na poster i rekao: 'O, moj bože, ti si stvaran!' - priseća se mladi glumac.

- U svakoj šali ima pola istine - rekao je Nahapetijan u vezi sa napomenom na Instagramu.

- Mislio sam da će ljudi naposletku shvatiti da sam, znate, pravi dečak.

On je takođe nedavno na TikToku podelio video iz svoje sobe kako bi dokazao da je prava osoba.

 

Ostavite komentar