Kultura > Film/TV

MIŠEL JEO u potrazi za novim IZAZOVIMA: I posle Oskara možda Oskar, ali NE ZA GLUMU

Režiseri nemaju život, a ja ga previše volim. Producirala sam ranije i sada mogu ponovo da radim taj posao, navela je glumica

Izvor: K1info/Tanjug

19/04/2023 > 14:24

podeli vest:

MIŠEL JEO u potrazi za novim IZAZOVIMA: I posle Oskara možda Oskar, ali NE ZA GLUMU
Foto: Tanjug/AP


Mišel Jao (60) postala je prva žena iz Azije koja je dobila Oskara za najbolju glumicu za ulogu vlasnice perionice u filmu "Sve u isto vreme", kojem je pripalo ukupno sedam nagrada, uključujući i onu za najbolji film, preneo je AP.

Jeo se vratila u svoju rodnu Maleziju da proslavi majčin rođendan, a na konferenciji za novinare ponovila je da je njeno osvajanje Oskara "svetionik nade za azijske žene".

- To nam pokazuje da se može i svi vi to možete, iako je to bila vožnja rolerkosterom, koja je počela prošle godine - naglasila je Mišel i dodala da je to bila godina "neznanja, nade, želje" i da je blagoslovena što je mogla da radi na različitim filmovima i sa "progresivnim filmskim stvaraocima".

- Mogla sam da se borim za ono u šta zaista verujem - predstavljanje, različitost i posebno osnaživanje žene - istakla je Jeo i dodala da odbija da bude svrstavana u stereotipne uloge, kao i da veruje u pomeranje okvira u svojoj karijeri.

 Napomenula je da nije zainteresovana za režiju i da će možda ponovo postati producent.

- Režiseri nemaju život, a ja ga previše volim, ali producirala sam ranije i sada mogu ponovo da počnem da radim taj posao - navela je glumica i istakla da u njenom slučaju gluma "nije posao, već je zaista strast".

Foto: Tanjug/AP

Mišel Jeo

Azijska glumica rekla je da će da se vrati u London, kako bi završila snimanje filma "Vicked", dvodelne filmske adaptacije brodvejskog hit mjuzikla u režiji Džona Čua.

Mišel Jeo započela je svoju karijeru u Hong Kongu pre nego što je postala holivudska zvezda.

 

Ostavite komentar