Kultura > Film/TV

Super Mario POTUKAO Džona Vika NA BLAGAJNAMA: Predviđaju mu NAJVEĆU ZARADU u 2023.

Film zasnovan na jednoj od najpopularnijih igrica svih vremena tokom uskršnjeg vikenda je zaradio 146,6 miliona dolara

Izvor: K1info/index.hr

10/04/2023 > 13:03

podeli vest:

Super Mario POTUKAO Džona Vika NA BLAGAJNAMA: Predviđaju mu NAJVEĆU ZARADU u 2023.
Foto: Youtube PrintScreen/Illumination


"The Super Mario Bros. Movie" tokom svog prvog bioskopskog vikenda imao je toliku gledanost u Americi da mu analitičari predviđaju da bi mogao da postane najgledaniji film 2023, iako je tek april.

Animirani film, zajednička produkcija Universala, Nintenda i Illumination studiosa, zaradio je otprilike 146,6 miliona dolara od prodaje karata tokom uskršnjeg vikenda, a 204,6 miliona dolara tokom prvih pet dana prikazivanja, navedeno je iz kompanije koja se bavi analizom filmske industrije Exhibitor Relations, dodavši da će "lako biti film broj jedan 2023."

Brojke su senzacionalne, složio se analitičar Dejvid A. Gros. On je napomenuo da se radi o najboljim rezultatima za animirani film, uglavnom zbog činjenice da je privukao različite grupe gledalaca: porodice, mlađe i starije, muškarce i žene.

Na drugom mestu tokom vikenda bio je film "John Wick 4" kanadsko-američke kompanije Lionsgate, koji je od prodaje karata zaradio otprilike 14,6 miliona dolara, svega desetinu onoga što je postigao Super Mario.

"John Wick: 4" u prvom vikendu prikazivanja u bioskopima zaradio je na blagajnama u SAD-u 73,5 miliona dolara, dok je na međunarodnim blagajnama debitovao na prvom mestu na svakom od 71-og tržišta na kojima je prikazan, zaradivši 137,5 miliona dolara.

 

Ostavite komentar