Kultura > Film/TV

ROBERT DAUNI DŽUNIOR zainteresovan za GLAVNU ULOGU u rimejku Hičkokovog trilera "Vrtoglavica"

U originalnoj verziji glavnu ulogu imao je Oskarovac Džejms Stjuart, dok se u ulozi fatalne Medlin Elster proslavila Kim Novak

Izvor: K1info

26/03/2023 > 13:23

podeli vest:

ROBERT DAUNI DŽUNIOR zainteresovan za GLAVNU ULOGU u rimejku Hičkokovog trilera "Vrtoglavica"
Foto: Tanjug/Jack Plunkett/Invision/AP


Iako "Vertigo" (Vrtoglavica) Alfreda Hičkoka predstavlja jedan od najboljih filmova koje je majstor saspensa snimio, to ne znači da Paramount - koji je producirao originalni triler iz 1958. godine - nije zainteresovan za rimejk. Pogotovo kada se zna da je Robert Dauni Džunior izrazio spremnost da zaigra u glavnoj ulozi.

Hičkokov original adaptirali su scenaristi Alek Kopel i Semjuel A. Tejlor prema romanu "D'entre les morts" (Među mrtvacima) autorskog dvojca Pjera Boaloa i Tomasa Narsežaka.

U pitanju je priča o Džonu 'Skotiju' Fergusonu (Džejms Stjuart), policijskom detektivu iz San Franciska koji je primoran da se penzioniše zbog akrofobije, paničnog straha od visine.

Skoti se nerado vraća u akciju kada Gevin Elster (Tom Helmor), stari poznanik sa koledža i brodski magnat, zatraži njegovu pomoć da rasvetli uznemirujuće ponašanje Medlin (Kim Novak), svoje hladne, distancirane supruge.

Međutim, kako zaintrigirani prijatelj sve više prati svaki nesuđeni korak Medlin, počinje da se razvija fatalna privlačnost koja se pretvara u opsesiju…

Kompanija Paramount angažovala je Stivena Najta (trenutno veoma aktuelnog pisca/šouranera koji je nedavno od Dejmona Lindelofa preuzeo pisanje scenarija za najnoviji film iz Star Wars franšize), a izvori Deadlinea navode da je Robert Dauni Džunior ozbiljno zainteresovan za glavnu ulogu.

Inače, časopis "Sight and Sound" je 2012. godine sproveo anketu među 862 filmska kritičara, i oni su za najbolji film svih vremena proglasili Hičkokovu "Vrtoglavicu".

 

Ostavite komentar