Kultura > Film/TV

Dom je tamo gde su - DUHOVI: Još jedna verzija filma o UKLETOJ KUĆI stiže iz Diznija

Originalna atrakcija Haunted Mansion prvi put je otvorena 1969. godine i brzo je postala jedna od najpoznatijih vožnji Diznilenda

Izvor: K1info

05/03/2023 > 12:52

podeli vest:

Dom je tamo gde su - DUHOVI: Još jedna verzija filma o UKLETOJ KUĆI stiže iz Diznija
Foto: Youtube PrintScreen/Walt Disney Studios


Dizni nikada neće dozvoliti da dobra franšiza stoji neiskorišćena duže vreme. Tačno dve decenije pošto su Edija Marfija duhovi proganjali kroz ukletu vilu, ovog leta stiže nova filmska adaptacija kultne atrakcije Diznilenda, a prvi tizer za komediju pojavio se u četvrtak.

Originalna atrakcija Haunted Mansion prvi put je otvorena 1969. godine i brzo je postala jedna od najpoznatijih vožnji Diznilenda (i ostalih Diznijevih tematskih parkova). Popularnost atrakcije podstakla je film iz 2003. godine, iste godine kada je omiljena Diznijeva vožnja "The Pirates of the Caribbean" adaptirana za veliko platno. Film u režiji Roba Minkofa i sa Marfijem u glavnoj ulozi pobrao je mahom negativne kritike, ali se dobro pokazao na blagajnama - zaradio je 182,3 miliona dolara širom sveta uz budžet od 90 miliona dolara.

Kao i originalni film "The Haunted Mansion", nova verzija je takođe horor komedija u kojoj Rosario Doson glumi Gabi, samohranu majku koja se sa svojim sinom (igra ga Čejs Dilon poznat po ulozi Homera u televizijskoj seriji "The Underground Railroad") useljava u sumnjivo jeftinu vilu.

Kada počnu da se pojavljuju užasni duhovi (Džared Leto je Hatbox Ghost), majka i sin potražiće pomoć tima među kojima su sveštenik (Oven Vilson), stručnjak za paranormalno (Lakit Stenfild), vidovnjakinja (Tifani Hediš) i istoričar (Deni Devito). U filmu igraju i Džejmi Li Kertis, Vinona Rajder i Den Levi.

Režija je poverena Džastinu Simienu, reditelju koji stoji iza nezavisnog filma "Dear White People" i njegove Netflix adaptacije u četiri sezone kao i horor filmu "Bad Hair" iz 2020.

Film stiže u bioskope 28. jula.

 

Ostavite komentar