Kultura > Film/TV

Stalone zbog autorskih prava na "Rokija" napao bivše prijatelje, prvi na meti Dolf Lundgren

Pravi prijatelji su vredniji od zlata, napisao je Stalone misleći na kolegu koji mu je iza leđa radio na spin-off filmu "Drago"

Autor: index.hr

02/08/2022 > 19:15

podeli vest:

Stalone zbog autorskih prava na "Rokija" napao bivše prijatelje, prvi na meti Dolf Lundgren
Foto: Youtube PrintScreen


Silvester Stalone je napao na društvenim mrežama kolegu i dojučerašnjeg prijatelja Dolfa Lundgrena jer je glumac pristao da sarađuje na spin-off filmu "Drago". Osim Lundgrena, Stalone je ponovo prozvao i producenta Irvina Vinklera, kao i njegove sinove Dejvida i Čarlsa.

"Još jedna vest koja mi je slomila srce... Upravo sam saznao da Irvin Vinkler, taj jadni 94-godišnji producent i njegova idiotska lešinarska deca, Čarls i Dejvid, ponovo glođu taj divan lik koji sam stvorio, a da mi nisu išta rekli", započeo je svoju objavu.

"Izvinjavam se fanovima, nikad nisam hteo da ovi paraziti iskorišćavaju likove iz Rokija. I da, nekad sam imao veliko poštovanje prema Dolfu, ali mi nikad nije rekao da iza mojih leđa radi na liku kojeg sam stvorio za njega. Pravi prijatelji su vredniji od zlata", zaključio je Stalone.

Irvin Vinkler i Robert Čartof potpisani su kao producenti prvih pet nastavaka iz serijala "Rocky", dok je u filmu "Rocky Balboa" iz 2006. Irvin dodao i svoje sinove Dejvida i Čarlsa. Stalone je taj film napisao, režirao i u njemu glumio. Osim toga, Stalone je, uz spomenutu četvoricu, koproducent svih filmova o Apolu Kridu.

Nakon uspeha filma "Rocky II", Stalone je rekao da želi deo autorskih prava jer je "izmislio Rokija", ali ta prava nikad nije dobio. Iz tog razloga je sredinom jula na Instagramu napao Vinklera, ali je taj post kasnije obrisao. Objavio je njegov "laskavi portret" i napisao da bi bilo fer da mu se vrati "ono što je ostalo od prava" pre nego što on to prenese samo na svoju decu.

Ostavite komentar