Kultura > Film/TV

Ko se BOJI DUHA još: Sudeći prema rekacijama gledalaca horora "Incantation" SVI KOJI SU GA POGLEDALI

Novi Netfliksov horor prestravio je gledaoce koji su se upustili u izazov jednog korisnika TikToka da ga pogledaju bez preskakanja scena

Autor: index.hr

30/07/2022 > 13:25

podeli vest:

Ko se BOJI DUHA još: Sudeći prema rekacijama gledalaca horora "Incantation" SVI KOJI SU GA POGLEDALI
Foto: Youtube PrintScreen


"Incantation" je na striming platformu postavljen početkom jula i odmah je postao jedan od najgledanijih Netfliksovih filmova sa više od 10 miliona sati pregledanih do sada. Tajvanska horor priča zasnovana je na konceptu "pronađenog snimka", poput proslavljenog filma "Blair Witch Project", a fokusira se na majku, Li Ronan, koja probudi kletvu nakon što je uznemirila jezivo svetilište. Ubrzo nakon toga počinje pakao, a Li očajnički pokušava da zaštiti svoju ćerku od opakog prokletstva.

Foto: Youtube PrintScreen

Kadar iz filma "Incantation"

Sudeći po reakcijama gledalaca, "Incantation", za koji se u trejleru tvrdi da je zasnovan na istinitim događajima, nije za one sa slabijim srcem. Otkako je objavljen, sijaset gledalaca je napomenulo da je film toliko zastrašujući da su "poverovali da će umreti" i naveli da im je gledanje filma "najveća greška u životu".

Nakon početka prikazivanja filma na Netfliksu, korisnik TikToka @notjustbored1214 izazvao je ljubitelje horora da pogledaju film bez pauze. "Baš me briga koliko tvrdoglavo ili neosetljivo razmišljate, nema načina da pogledate ovaj film od početka do kraja bez preskakanja scena", kazao je u svojoj objavi na TikToku.

Gledaoci koji su prihvatili njegov izazov ostali su poprilično prestravljeni, a svoje utiske podelili su na Tviteru. "Bar jednom sam poskočio od straha ili okrenuo glavu zbog toga koliko su neke scene u ovom filmu sjebane", napisao je korisnik.

"Gledali smo ovo i pomislili da ćemo umreti", rekao je drugi. "Taj film je bio najgora greška u mom životu", pokajao se zbog svog izbora jedan gledalac. Neki ipak nisu uspeli da odgledaju film do kraja. "Nakon dva minuta sam ugasio televizor ", kazao je jedan korisnik.

Foto: Youtube PrintScreen

Kadar iz filma "Incantation"

Film je prošle godine najpre stigao u tajvanske bioskope, postavši najuspešniji horor film u toj zemlji ikada. Ali uprkos doživljaju strave kod publike, film nije previše impresionirao kritičare. Prema sajtu Rotten Tomatoes trenutno ima ocenu 50 posto od kritičara, kao i 58 posto od gledalaca.

Ostavite komentar