Kultura > Film/TV

Oskarovka Vajola Dejvis u filmu "Žena kralj", stigao je i trejler

Kako bi se tematski upotpunio doživljaj filma, za lokacije snimanja odabrana je priroda Južnoafričke Republike

Autor: K1/Tanjug

26/07/2022 > 16:18

podeli vest:

Oskarovka Vajola Dejvis u filmu "Žena kralj", stigao je i trejler
Foto: Youtube PrintScreen


Istorijsko-epski spektakl "Žena kralj" snimljen je na osnovu priče o hrabroj ženskoj vojnoj jedinici Agodži u nekadašnjoj afričkoj Kraljevini Dahomej, koja se prostirala na današnjoj teritoriji države Benin, a u bioskope širom Srbije stiže 16. septembra.

Trejler filma otkriva kako radnja prati Naniske, hrabru i odlučnu ratnicu i generalicu Agodžija.

Njen lik tumači dobitnica nagrade Oskar Vajola Dejvis ("Tajni život kućnih pomoćnica", "Udovice", "Odred otpisanih") koja se mesecima pre snimanja pripremala za ulogu intenzivnim treninzima - trčanjem i borilačkim veštinama.

 

 

U drugim ulogama pojavljuju se poznata imena, poput Lašane Linč ( "Nije vreme za umiranje", "Kapetan Marvel", "Doktor Strejndž u multiverzumu ludila") i Džona Bojega ("Ratovi zvezda: Buđenje sile").

Režiju filma potpisuje Džina Prins-Bajtvud čiji su dosadašnji rad obežili filmovi "Ljubav i košarka", "Tajni život pčela" i "The Old Guard". Na scenariju i priči su učestvovale Marija Belo i Dana Stivens.

Za originalnu muziku filma zaslužan muzički odsek koji ranije kreirao muziku za blokbastere "Kralj lavova", "Kongo", "Legenda o Tarzanu" i "Jecaji sunca".

Ostavite komentar