Kultura > Art

Muzej NAUKE I TEHNIKE proglašen za MUZEJ GODINE

Uručenjem zahvalnica partnerskim organizacijama i medijima, Muzej nauke i tehnike u Beogradu danas je proslavio 33. rođendan

Autor: K1 info/Tanjug

06/10/2022 > 16:10

podeli vest:

Muzej NAUKE I TEHNIKE proglašen za MUZEJ GODINE
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Muzej nauke tehnike proglašen je za muzej godine za 2021. po izboru muzejskih stručnjaka ICOM.

Direktor te prestižne institucije kulture Zoran Lević rekao je Tanjugu da je veoma srećan što je vredno priznanje stiglo od kolega.

- Naš muzej u divnom raspoloženju slavi 33. rođendan. Muzej nauke i tehnike je među vodećim muzejima u Srbiji po poseti i po programima - kazao je on.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zoran Lević, direktor Muzeja nauke i tehnike

Lević je i najavio specijalnu izložbu u muzeju, čije postavljanje očekuje do kraja godine.

- U planu nam je izložba namenski pravljena za decu. Cilj nam je da bogati svet tehnike približimo najmlađima. Do kraja ove godine predstavićemo i izložbu o staklu u našem muzeju - kazao je Lević.

Među dobitnicima zahvlnice za izuzetnu saradnju i doprinos radu Muzeja nauke i tehnike našla se i redakcija za kulturu, nauku i umetnost Tanjuga.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor muzeja Zoran Lević uručio je zahvalnicu Redakciji za kulturu Tanjuga koju je primio urednik Aleksandar Nikolić

Na jednodnevnoj izložbi u Muzeju nauke i tehnike prvi put će javnosti biti predstavljeno francusko izdanje knjige Ruđera Boškovića "Les Éclipses" (Pomračenje Sunca i Meseca) iz 1779. godine, povodom 235 godina od smrti naučnika i književnika.

Posetioci muzeja samo danas imaju priliku da vide ovo retko i vredno izdanje iz Zbirke muzeja nauke i tehnike, originalno napisano na latinskom jeziku, a posvećeno francuskom kralju Luju XVI.

 

 

 

Ostavite komentar