Kultura > Art

Izložba “Od selfija do introspekcije” Zorana Kuzmanovića u galeriji KvArt BW

Izložba će biti otvorena do 10. oktobra, a ulaz je slobodan

Autor: K1 info

19/09/2022 > 11:13

podeli vest:

Izložba “Od selfija do introspekcije” Zorana Kuzmanovića u galeriji KvArt BW
Foto: arhiva autora


Izložba "Od selfija do introspekcije“ umetnika Zorana Kuzmanovića biće otvorena u petak, 23. septembra sa početkom u 19:00 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu TC Galerija.

Posetioci izložbe imaće priliku da vide crteže, skulpture i prostorne instalacije od aluminijuma, čelika i bronze kojima autor vrši jedinstvenu intervenciju u izložbenom prostoru doprinoseći interaktivnosti celokupne postavke.

Autor obrađuje jednu od najstarijih i najprisutnijih tema u čitavoj istoriji umetnosti kroz potpuno osvežen, snažan, modernistički pristup i monumentalnost dela. On u svom umetničkom postupku polazi od klasične skulpture, ali je razvija i transformiše dobijajući potpuno novu dimenziju promenom klasičnog konteksta i omogućavanjem njenog tumačenja kako kroz lični emotivni doživljaj tako i kroz posmatračevu introspekciju.

Zoran Kuzmanović rođen je 1967. godine u Smederevu. Diplomirao na FLU u Beogradu 1993. u klasi prof. Nikole Jankovića. Završio magistarske studije 2002. Kod mentora prof. Vladimira Komada. Završio doktorske studije 2014. na FLU u Beogradu kod mentora prof. Veljka Lalića. 

Osnivač i rukovodilac ‘’Umetničke radionice Kuzman’’ od 2003. Od 2010. do 2015. Umetnički saradnik na FLU u Beogradu. Izlagao na mnogobrojnim grupnim I samostalnim izložbama. Živi u Smederevu.

Foto: press promo

 

Izložba će biti otvorena do 10. oktobra 2022. godine, a radno vreme galerije KvART BW je svakog dana od 11 do 19 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

 

Ostavite komentar