Kultura > Art

U četvrtak OTVARANJE IZLOŽBE fotografija "Srećna porodica" DEJANE VUČIĆEVIĆ

Svi zainteresovani izložbu će moći da posete do ponedeljka, 24. aprila

Izvor: K1info

12/04/2023 > 10:55

podeli vest:

U četvrtak OTVARANJE IZLOŽBE fotografija "Srećna porodica" DEJANE VUČIĆEVIĆ
Foto: Dejana Vučićević


Ljubitelji fotografije i ove godine će imati priliku da u okviru Beogradskog festivala fotografije posete različite izložbe, međunarodnih i domaćih autora na više od 20 lokacija u gradu.

Izložba fotografija Dejane Vučićević “Srećna porodica” biće otvorena u četvrtak, 13. aprila sa početkom u 19:00 časova u izložbenom prostoru KvArt BW u TC Galerija, kao deo oficijelnog programa ovogodišnjeg festivala.

Dejana se opredelila za likovni govor pozorišno-filmske scene. Postavljajući u pojedinačni kadar glumce, uz odgovarajuće kostime scenografski dočarava opšta mesta događaja iz porodičnog života iz gradskog miljea.

Foto: Andreja Leko

Dejana Vučićević

Izložene fotografije pokazuju specifično razumevanje odnosa u tročlanoj porodici, a umetnica se, prema rečima Vesne Todorović, najverovatnije postavlja u ulogu deteta koje posmatra svoju porodičnu svakodnevicu i o njoj formira određeni kritički stav.

Dejana Vučićević diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a. Bavi se vizuelnim umetnostima, iza sebe ima više značajnih samostalnih projekata u okviru dizajna i mode, kao što su autorske modne kolekcije, kostimografije za igrane i kratkometražne filmove.

Izložba "Srećna porodica" biće otvorena za posetioce do 24. aprila.

 

Ostavite komentar