FunBox > Lajk

Amerikanka iznenađena BALKANSKIM VENČANJIMA! Ona živi u BiH, a ovu stvar na SVADBI nije očekivala, toga nema u SAD

Prvo je rekla da su balkanska venčanja "divlja" u poređenju sa američkim

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Anica Ninković

22/01/2024 > 09:40

podeli vest:

Amerikanka iznenađena BALKANSKIM VENČANJIMA! Ona živi u BiH, a ovu stvar na SVADBI nije očekivala, toga nema u SAD
Foto: Tik Tok Printscreen/ellieandsenci


Eli je Amerikanka koja već neko vreme živi u Bosni i Hercegovini, a sada je snimila video u kojem govori o svadbenim običajima u susednoj zemlji i otkrila šta ju je iznenadilo. Prvo je rekla da su balkanska venčanja "divlja" u poređenju sa američkim.

- Pre svega, svadbe ovde traju oko 15 sati. Svi se okupljaju u kući mladoženje oko podneva da uživaju u piću, druženju, užini, naravno, uz tradicionalnu muziku koju svira harmonikaš - počela je ona.

Objasnila je da tada svi počinju da voze svoja kola.

- Prave povorku, trube i mašu zastavicama dok idu u kuću mlade. Kada stignu, mladoženjin kum 'kupi' mladu od njenog oca. Ovaj običaj je više simboličan i pretvaraju ga u zanimljivu predstavu da ispoštuje tradiciju - nastavila je ona.

@ellieandsenci Balkan weddings are truly somethin else… 🤣🎶🍾🔫 #balkanfyp #bosnia #croatia #serbia ♬ original sound - Ellie & Senci 🇺🇸🇧🇦

Ovo nije očekivala.

- Kada mlada izađe, svi je, naravno, sa oduševljenjem pozdravljaju, ali nisam očekivala da će ljudi pucati u vazduh na slavlju. To se nikada nije dogodilo u Americi. Povorka vozila tada prolazi kroz grad i pravi što više buke - rekla je ona.

Tada je dodala da parovi prvo treba da se venčaju po šerijatu, a potom civilizovano.

Ostavite komentar