FunBox > Lajk

Fotka koja je izazvala lavinu komentara: Koliko godina vozim, ovaj ZNAK nikad video nisam - Šta ovo znači?

"Nemoj više da voziš... Ili vozi mnogo više", glasio je jedan komentar

Izvor: K1info/kurir.rs

22/06/2023 > 21:41

podeli vest:

Fotka koja je izazvala lavinu komentara: Koliko godina vozim, ovaj ZNAK nikad video nisam - Šta ovo znači?
Foto: Pixabay.com


Jedan vozač i korisnik Twittera šokirao je mnoge fotografijom saobraćajnog znaka, pitajući korisnike ove društvene mreže da li znaju šta on znači.

- Koliko godina vozim, ovo nikad video nisam, a kažu da ga ima svuda. Šta ovo znači? - napisao je on na Twitteru uz sliku saobraćajnog znaka. 

"Nemoj više da voziš... Ili vozi mnogo više", glasio je jedan komentar, dok su mu neki poručivali da ovo zna svako ko je položio vožnju od šezdesetih naovamo. Međutim, u mini anketi se ispostavilo da mnogo ljudi nikad nije videlo ovaj znak, a redovno voze automobil.

Naime, ovaj znak predstavlja prestanak svih zabrana i ograničenja. Zapravo označava mesta na putu odakle prestaju da važe odgovarajuća ograničenja i zabrane, koje su pre tog mesta uspostavljene saobraćajnim znakovima zabrane i ograničenja, postavljenim na tom putu.

Bilo da je u pitanju ograničenje brzine, zabrana preticanja - sve to prestaje nakon ovog znaka.

Inače, vozači koji dugo vremena imaju vozačku dozvolu se često susreću sa saobraćajnim znakovima koje ne poznaju, zaboravili su ih ili ih pak nikada nisu naučili. Jedan od tih znakova je i znak koji predstavlja prestanak zabrana i ograničenja.

Znakovi pružaju učesnicima u saobraćaju potrebna obaveštenja o putu kojim se kreću, nazivima mesta kroz koja prolaze i udaljenosti od tih mesta. Takođe, daju informacije o prestanku važenja znakova izričitih naredbi kao i druga korisna obaveštenja, piše Krstarica.

Ostavite komentar