FunBox > Lajk

Sve NESREĆE NAJSREĆNIJEG ČOVEKA na svetu: LOTO DOBITNIK koji je 7 puta ZA DLAKU IZBEGAO SMRT

Za rukom mu je pošlo nešto što, koliko znamo, nikome nije - preživeo je pad iz aviona, eksploziju automobila, sudar sa kamionom...

Izvor: K1info

19/06/2023 > 21:00

podeli vest:

Sve NESREĆE NAJSREĆNIJEG ČOVEKA na svetu: LOTO DOBITNIK koji je 7 puta ZA DLAKU IZBEGAO SMRT
Foto: Shutterstock


Hrvat Frano Selak važi za najsrećnijeg čoveka na svetu, a taj epitet je dobio nakon što je čak sedam puta "za dlaku" izbegao smrt.

Ipak, upravo zbog toga mnogi ne mogu a da se ne zapitaju da li je on najsrećnija ili najnesrećnija osoba koja je živela.

Možda presudi još jedan zanimljiv događaj koji je obeležio Franov život. Naime, on je 2002. godine osvojio loto sedmicu i dobio skoro sedam miliona kuna, što je tada bilo oko 900.000 evra.

O njemu su tokom prethodnih decenija pisali gotovo svi mediji u regionu, novinari su opsedali njegovu kuću, a priča o njemu pojavila se čak i u cenjenom britanskom listu The Telegraph.

Frano je rođen 1929. godine u Dubrovniku, a radio je kao učitelj muzike. 

Voz iskočio iz šina

Frano je 1962. godine putovao u Dubrovnik kada je voz iskočio iz šina, pa upao u ledenu reku. U toj nesreći nastradalo je čak 17 putnika, a Frane je imao "samo" slomljenu ruku.

Pad iz aviona

Kada se Fran godinu dana kasnije vozio avionom u Rijeku, u posetu bolesnoj majci, vrata aviona su se otvorila i svih 20 osoba ispalo je iz njega. Poginulo je 19 ljudi, a Frano, koji se dočekao na plast sena ostao je živ.

Autobus upao u reku

Frano je 1966. godine seo u autobus koji je putovao u Split, ali je on završio u reci. U ovoj nesreći poginulo je četvoro ljudi, a Frano je imao samo nekoliko ogrebotina.

Automobil u plamenu

Frano je 1970. godine u poslednjem trenutku iskočio iz automobila u plamenu, koji je nakon toga eksplodirao jer se zapalio rezervoar sa gorivom. Ovaj Hrvat imao je samo - zapaljenu kosu.

Neispravna pumpa za gorivo

Tri godine kasnije, izgubio je većinu kose kada je neispravna pumpa za gorivo izbacila benzin preko vrelog motora njegovog automobila i izbacila plamen kroz otvore za vazduh.

Udario ga autobus

Frana je 1995. godine u Zagrebu oborio autobus, ali je on opet prošao sa lakšim povredama.

Pao u provaliju

Sledeće godine Frano je vozio svoj automobil planinskim putem kada je u jednoj krivini iz suprotnog smera na njega naleteo kamion UN-a. Auto je završio u provaliji dubokoj 300 metara, ali on je pre toga ispao kroz vrata i zaustavio se u granama drveta. Sa drveta je gledao kako mu automobil udara u dno i eksplodira.

Osvojio loto sedmicu

Frane je imao sreće 2002. godine kada je pogodio loto sedmicu i dobio skoro sedam miliona kuna.

On je bogatstvo razdelio, preselio se u Petrinju, a od dobitka je na kraju imao samo za operaciju kuka.

Frane je umro u 87. godini.

 

 

 

Ostavite komentar