FunBox > Lajk

FOKAČOM od 352 metra proslavili dolazak NAJVEĆEG KRUZERA koji je uplovio u đenovsku luku

Ogromna fokača teška tonu, koju je proizvelo 14 pekara, poslužena je na više od 600 tacni i na oko 200 stolova u centru grada

Izvor: K1info/Tanjug

18/04/2023 > 07:15

podeli vest:

FOKAČOM od 352 metra proslavili dolazak NAJVEĆEG KRUZERA koji je uplovio u đenovsku luku
Foto: Instagram/ilmugugnogenovese


Najduža fokača na svetu premašila je 352 metra i predstavljena je u Đenovi pred nekoliko hiljada posmatrača.

Događaj je organizovala MSC Crociere, švajcarska globalna kompanija za krstarenje sa sedištem u Ženevi i kancelarijama u Napulju, Đenovi i Veneciji, u saradnji sa opštinom i Privrednom komorom, kako bi proslavila dolazak MSC World Europa, najvećeg kruzera koji je uplovio u đenovsku luku, prenosi ANSA.

Ogromna fokača teška tonu, koju je proizvelo 14 pekara, poslužena je na više od 600 tacni i na oko 200 stolova u centru grada, a služili su je učenici sa dva instituta za hotelijerstvo - Marko Polo i Nino Bergeze u Đenovi.

- To je fokača koja po dužini parira najdužem kruzeru koji je ikada uplovio u luku Đenova, što su dva odlična rekorda za dobar početak sezone, a od čega će korist imati naši trgovinski, turistički i poljoprivredno-prehrambeni sektor - istakao je predsednik regije Ligurija Đovani Toti.

Gradonačelnik Đenove Marko Buči kaže da je to sjajna predstava i odlična prilika za promociju grada.

 - Kad kažete Đenova, pomislite na fokaču i današnji događaj je način da promovišemo gastronomski proizvod koji nas, uz pesto, najbolje predstavlja - dodao je.

Menadžer MSC Crociere za Italiju Leonardo Masa, istakao je da se očekuje da će SC World Europa, najsavremeniji brod sa tehnološke, dizajnerske i ekološke tačke gledišta, sa pogonom na tečni prirodni gas, ove godine dovesti milion turista u Đenovu.

 

Ostavite komentar