FunBox > Deus ex machina

Verujete li da je ovaj Porsche 911 prešao čak MILION KILOMETARA, a i dalje BLISTA KAO NOV

Još ga vozi prvi vlasnik, a po ličnom priznanju, koristi ga kao dnevni auto te često s njim ode na trkačku stazu

Izvor: K1info

08/12/2022 > 18:31

podeli vest:

Verujete li da je ovaj Porsche 911 prešao čak MILION KILOMETARA, a i dalje BLISTA KAO NOV
Foto: Eric Kaul/Facebook


Automobili koji su prešli milion kilometara često su u vestima, ali sportski automobili? Ovakvi jubileji su retki jer sportski automobili često žive na ivici mogućnosti, pa je i njihovo trošenje dramatičnije.

Takođe, veliki deo luksuznih i retkih sportskih automobila ne prelazi veliku kilometražu i uglavnom mirno spava u garažama vlasnika.

Foto: Eric Kaul/Facebook

 

Porsche je jedan od najpoznatijih sportskih brendova, a legendarni 911 je najpoznatiji proizvod marke iz Štutgarta. On je superauto za svaki dan, pa ne čudi što se pojavila vest o rekorderu, prenosi Revija HAK.

Ovaj Porsche 911 Turbo ima preko milion kilometara na satu i to sa originalnim motorom.

Sportski automobil je i dalje opremljen originalnim šestocilindričnim bokser motorom. I dalje ga vozi prvi vlasnik, a po sopstvenom nahođenju koristi ga kao svakodnevni automobil i sa njim često odlazi na trkačku stazu.

Erik Kaul, prijatelj vlasnika Toma Talmana, redovno izveštava na Facebook grupi Apex Automotor o stanju 911 od novembra 2018. Kada je Amerikanac objavio svoj prvi post pre pet godina, Porsche 911 Turbo je već imao 930.416 kilometara na satu.

Foto: Eric Kaul/Facebook

 

Od poslednjeg ažuriranja 21. novembra 2022. Porsche je prešao 1.089.291 kilometara. Tokom pandemije, Tom je vozio malo manje.

Rečeno je da je sportski automobil u odličnom stanju. Motor je servisiran posle oko 616.000 kilometara. Međutim, planirani servis uopšte nije bio potreban, odnosno izvršene su samo manje korekcije.

- Ovi motori su izuzetno dobro sastavljeni i dizajnirani. Svaki ventil je pregledan pod mikroskopom i odgovarao je fabričkim specifikacijama u svakoj dimenziji, nismo mogli da verujemo - napisao je Kaul na Facebooku.

 

Ostavite komentar