FunBox > Deus ex machina

Kako da uklonite MASNE FLEKE sa SEDIŠTA u automobilu?

Redovno čišćenje je neophodno da se ne nakupe bakterije, posebno tokom letenjeg perioda kad sedišta upijaju i znoj

Izvor: K1info

19/09/2023 > 19:16

podeli vest:

Kako da uklonite MASNE FLEKE sa SEDIŠTA u automobilu?
Foto: Freepik.com


Sedišta u automobilima prave se od čvrstih tkanina, ali ona ipak nisu neuništiva. Takođe, ukoliko imate decu, vrlo je moguće da će se u autu naći i ostaci hrane, masnoća - pa i fleke. 

Pravilno i temeljno čišćenje unutrašnjosti automobila vrlo je važno iz higijenskih razloga. Vaš će auto izgledati bolje, mirisati svežije, a vozač i putnici će biti zaštićeni od bakterija.​ Fleke, posebno od masnoće, je generalno teško očistiti posebno sa tkanina. 

Smesa za uklanjanje fleka:
Sastojci:

- 3 kašike sode bikarbone
- malo sirćeta

Upotreba:

Pomešatje ova dva sastojka da dobijete glatku pastu i starom četkicom za zube dobro utrljajte smesu na masnu fleku na auto sedištu. Ostavite da dobro upije, a potom sasušenu pastu pokupite usisivačem. Od fleke neće ostati ni traga ni glasa.

Za čišćenje sedišta u kolima može da se upotrebi i pena za brijanje. Dovoljno je naneti penu na prljava ili masna mesta, sačekajte minut dva, potom celu površinu obrišite suvom krpom. 

Alkoholno sirće u kombinaciji sa vodom i malo deterdženta za sudove efikasno je sredstvo za uklanjanje masnih mrlja sa auto sedišta. Pomešajte sve sastojke i krpu dobro natopita pa istrljajte zaprljana mesta, a potom sve prebrišite krpom koju ste pokvasili čistom vodom.

Ukoliko fleka nije uklonjena ponovite postupak. Nemojte da vas brine miris sirćeta, on će brzo isprati. Umesto sirćeta možete koristiti i limunov sok.

Ostavite komentar