FunBox > Deus ex machina

Samo za "KREM DE LA KREM" društvo: Novi Rolls-Royce će biti vaš OMILJENI nedostupni AUTOMOBIL

U planu su samo četiri primerka

Izvor: K1info/N1

24/08/2023 > 20:36

podeli vest:

Samo za "KREM DE LA KREM" društvo: Novi Rolls-Royce će biti vaš OMILJENI nedostupni AUTOMOBIL
Foto: Youtube/Printscreen/youcar


Rolls-Royce je sam po sebi najprepoznatljiviji koncept luksuza na četiri točka, a cene njegovih automobila oduvek su bile pristupačne samo uskom krugu obožavalaca. 

A onda je ovaj proizvođač otišao korak dalje i ponudio svoju viziju savršenog luksuznog automobila. Stigli su Sweptail i Boat Tail, za koje ne znamo da li su najbolji, ali su svakako bili najskuplji.

Rolls-Royce sada nastavlja u istom ritmu i predstavlja Droptail, auto koji će biti izrađen u svega četiri primerka. 

Koliko je ovaj automobil poseban, dovoljno govori da mehaničku platformu ne deli sa drugim Rolls-Royce modelom, već dobija potpuno novu.

Pogon je ipak "stari", u obliku dragulja mašinstva poznatog kao 6.75 V12. Sa dve turbine proizvodi skoro 600 KS i 840 Nm, a vrednosti koje postiže se lako pamte: 5 sekundi do stotke i maksimalno 250 km/h. 

Apsolutno irelevantno jer ovo nije auto za jurnjavu već skulptura na točkovima.

I dok je prednji deo prepoznatljiv, a donekle i elegantna bočna linija duga 5,3 metra, zadnji deo automobila je apsolutna novina za Rolls-Royce. 

Međutim, ono što ovaj automobil čini najposebnijim je unutrašnjost. Sadrži 1.603 drvena panela koje su zanatlije britanske firme sastavljali dve godine.

Motiv ruže je savršeno integrisan, kao i crvena koža, dok je centralno mesto rezervisano za sat Audemars Piguet, unikat sa crvenim detaljima, koji se može skinuti sa table pritiskom na dugme i kao takav nositi na ruci.

Još jedna specifičnost je sanduk za šampanjac sa kristalnim čašama i poslužavnikom. 

Nije poznato ko je kupac ovog primerka Droptaila, koji nosi oznaku La Rose Noire, ali se procenjuje da je plaćen između 25 i 30 miliona evra.

Ostavite komentar