FunBox > Deus ex machina

YouTube ZABRANIO SNIMAK u kome se vidi kako TESLA KORISTI DECU da bi testirao novi softver

YouTube ne dozvoljava sadržaj koji prikazuje maloletnike kako učestvuju u opasnim aktivnostima, objasnili su iz kompanije

Autor: N1

23/08/2022 > 10:07

podeli vest:

YouTube ZABRANIO SNIMAK u kome se vidi kako TESLA KORISTI DECU da bi testirao novi softver
Foto: Pexels.com


YouTube je uklonio snimak na kojem su deca iskorišćena kako bi se testiralo hoće li ih Teslin softver za potpuno autonomnu vožnju prepoznati i zaustaviti se.

Video je bio objavljen na YouTube nalogu "Whole Mars Blog" prošle nedelje pošto je Omar Kazi, koji vodi nalog Teslinih obožavalaca, pozvao roditelje u San Francisku da uz pomoć svoje dece testiraju softver. Njegovom pozivu se odazvao i jedan od Teslinih investitora, preduzetnik Tad Park. Za testiranje je iskoristio svoju ćerku i petogodišnjeg sina.

Portparol YouTube je za CNBC rekao da je snimak uklonjen jer krši smernice o sadržaju koji ugrožava maloletnike.

- Jutjub ne dopušta sadržaj koji prikazuje maloletnike kako učestvuju u opasnim aktivnostima ili koji pdsotiču maloletnike na opasne aktivnosti. Nakon pregleda, uklonili smo sadržaj - rekao je portparol za CNBC.

Kazi nije želeo da komentariše slučaj, a na Tviteru je potom objavio alternativni link za video. Park, koji je učestvovao u testu sa svojim sinom i ćerkom, rekao je za Insajder da oseća da je Jutjub bio pod pritiskom medija da ukloni video, dok ga on smatra “benignim”.

Foto: Pexels.com

 

- Ovo nije bio test. To je jednostavno bila demonstracija sposobnosti sistema i da može prepoznati pešake - rekao je Park.

Istakao je da automobil nije išao brže od 13 km/h prilikom testova u kojima su učestvovala njegova deca, kao i da je bio spreman da zaustavi automobil ako sistem ne zaustavi vozilo.

Poziv da ljudi testiraju Teslu na svojoj deci usledio je pošto je kritičar ovog automobila Den O’Daud tvrdio da Teslin softver nije prepoznao lutku veličine deteta, već se zakucao u nju. To je izazvalo bes među obožavaocima električnog automobila, koji su želeli da odbrane sistem.

Ostavite komentar