FunBox > Deus ex machina

TRAKTOR, ali nipošto NIJE ZA NJIVU: Lamborghini Centenario košta skoro POLA MILIONA EVRA

Pre nego što je postao poznat po kolima, Feručio Lamborgini bavio se prozivodnjom traktora, a kompanija Lamborghini Trattori postoji i danas

Izvor: K1info/Klix.ba

01/05/2023 > 11:14

podeli vest:

TRAKTOR, ali nipošto NIJE ZA NJIVU: Lamborghini Centenario košta skoro POLA MILIONA EVRA
Foto: Youtube PrintScreen/Automotive and Transportation Design


Lamborghini Centenario pojavio se 2016. godine zbog obeležavanja 100-tog rođendana osnivača Feručija Lamborginija, a umetnik Adler Kapeli je rešio da na pravi način obeleži jubilej.

Kapeli je iskoristio delove postojećih vozila iz šezdesetih godina prošlog veka kako bi kreirao pet novih, ali ujedno i starih remek-dela, a jedno je bilo nesvakidašnje - naime, reč je o traktoru.

Pre nego što je Feručio postao poznat po automobilima, on se bavio prozivodnjom traktora, upotrebivši delove raznih vozila koja su prestala da se koriste. On i njegova kompanija ostvarili su veliki uspeh, a Lamborghini Trattori postoji i danas.

Detalja o traktoru je malo, ali poznato je da ima pogon na dva točka, manuelni menjač, dizelov 2,2-litarski trocilindrični DLA 35 motor, i da je prešao 500 kilometara.

Umetnik Adler Kapeli odlučio je da ga ne lakira kako bi vremenom poprimio patinasti izgled, odnosno "ostareli" izgled koji je rezultat oksidacije.

Cena traktora iznosi gotovo 490.000 euvra.

 

Ostavite komentar