FunBox > Deus ex machina

SLUČAJNO OTKRIVENA kolekcija od 230 KLASIČNIH AUTOMOBILA i svi su bili vlasništvo JEDNOG ČOVEKA

Automobilskim entuzijastima biće ponuđeni retki primerci čuvenih marki kao što su Lancia, Ferrari, Mercedes, Maserati, Jaguar, Aston Martin…

Izvor: K1info

17/04/2023 > 21:09

podeli vest:

SLUČAJNO OTKRIVENA kolekcija od 230 KLASIČNIH AUTOMOBILA i svi su bili vlasništvo JEDNOG ČOVEKA
Foto: Youtube PrintScreen/Gallery Aldering TV


Ljubitelji automobila biće u prilici da dođu u posed retkog modela Lancia B24 Spider America sledećeg meseca kada se na aukciji nađe impresivna kolekcija od 230 klasičnih vozila, otkrivenih u skladištima u napuštenoj crkvi u Holandiji, prenosi CNN.

Automobili, za koje se veruje da vrede milione evra, pripadali su biznismenu iz Dordrehta Adu Palmenu (82), koji je počeo da sakuplja automobila pre 40 godina, navode organizatori aukcije.

Foto: Youtube PrintScreen/Gallery Aldering TV

Lancia B24 Spider America

Zbog Palmenovog lošeg zdravstvenog stanja, on više nije mogao da čuva vozila i nedavno ih je za nepoznat iznos kupila Galerija Aldering, trgovina motornim vozilima koju vode Niko i Nik Aldering.

"The Palmen Barnfind Collection" naći će se 19. maja na aukciji koju organizuju Galerija Aldering i Aukcije klasičnih automobila.

"Ova kolekcija jedinstvena je prilika za automobilske entuzijaste i kolekcionare širom sveta da prošire svoje kolekcije", naveli su Niko i Nik Aldering.

"Veoma smo zadovoljni što možemo da prodamo ove primerke na aukciji i radujemo se što ćemo videti koliko je interesovanje za ovu divnu kolekciju", dodaje se u saopštenju.

Karlo Te Lintelo, šef marketinga Galerije Aldering, rekao je za CNN u petak da je Palmenova riznica, koja uključuje beli kabriolet Mercedes 300 S, plavi Ferrari 365 i skromniji Alfa Romeo Spider, bila strogo čuvana tajna sve do izbijanja požara u njegovom najvećem skladištu prošle godine. Brza reakcija vatrogasne ekipe sprečila je uništenje ovih jedinstvenih primeraka.

Veruje se da je Palmen gajio veliku ljubav prema automobilima, ali ne i naklonost prema određenim markama. Mnogi modeli, uključujući Maserati, Jaguar, Aston Martin, BMW i Facel Vega u besprekornom su stanju.

- Ovi automobili su u odličnom stanju i neverovatno su raznovrsni. Ono što često vidite je da se ljudi fokusiraju na jedan brend kada sakupljaju automobile kao što su Mercedes Benz, Jaguar ili BMW. Gospodin Palmen nije sakupljao samo skupe ili ekskluzivne automobile, ono je kupovao sve što mu se dopalo - rekao je karlo Te Lintelo i dodao:

- U kolekciji se nalaze automobili koji su veoma posebni, kao što je Lancia B4 Spider America. Samo taj automobil će se prodavati za 600.000 do 700.000 evra. Ako su u savršenom stanju, mogu se prodati za milion evra.

Prema Te Lintelu, ostaje mnogo pitanja na koje nema odgovora jer je Palmen previše bolestan da bi ispričao svoju priču.

- Imamo mnogo pitanja o tome zašto je počeo da ih sakuplja. Ove automobile obavija misterija jer on ne može to da nam ispriča. To je veoma tužno - rekao je Te Lintelo.

Foto: Youtube PrintScreen/Gallery Aldering TV

Deo kolekcije Ada Palmena

Ali postoji jedna stvar za koju te Lintelo veruje da je istinita: automobili su bili Palmenova strast.

- Živeo je u skladištu, ali ne luksuznim životom. Želimo da ispoštujemo njegovo nasleđe. Ovo je bio čitav njegov život. Galerija Aldering će ponuditi automobile, ali smo izabrali da nazovemo kolekciju po njemu kako bismo mu odali počast - zaključuje Te Lintelo.

 

Ostavite komentar