FunBox > Deus ex machina

"P7" je - NAJSKUPLJA REGISTARSKA TABLICA u istoriji: Na aukciji plaćena - 15 MILIONA DOLARA

Oboren je rekord iz 2008. godine, kad je Saed Abdul Džafar Kouri tablicu "1" platio oko 14.2 miliona dolara

Izvor: K1info/index.hr

15/04/2023 > 08:00

podeli vest:

"P7" je - NAJSKUPLJA REGISTARSKA TABLICA u istoriji: Na aukciji plaćena - 15 MILIONA DOLARA
Foto: screenshot YouTube


Osim automobilima, danas se isplati trgovati i nekim drugim artiklima vezanim uz automobile, kao što su, na primer - registarske tablice.

Gotovo svake godine svedoci smo rekordnih iznosa plaćenih za komadić metala koji nosi neki poseban automobil. Ali da stvar bude bizarnija, milionski iznosi plaćeni za takve tablice redovno su veći od vrednosti samih automobila, ma kako skupi bili.

Mnogi će se setiti krajnosti, starog Volva V70 koji se prodavao za 20 miliona dolara zahvaljujući registarskoj tablici s natpisom New York. Inače, nepisano pravilo je da tablice s manjim brojem znakova redovno prolaze najbolje na aukcijama i postižu milionske iznose.

Jedna takva pojavila se nedavno na aukciji u Dubaiju. Prošle godine je dobrotvornu aukciju Most noble Numbers obieležila tablica "AA8" koja je postigla cenu od gotovo deset miliona dolara.

Ove godine je aukcija opet održana, a najvišu cenu postigla je tablica "P7" - čak 15 miliona dolara. Time je oboren rekord iz 2008. godine, kad je Saed Abdul Džafar Kouri tablicu "1" platio oko 14.2 miliona dolara.

Dobra vest je da se sredstva uplaćuju u dobrotvorne svrhe, a ne sumnjamo kako će se na aukciji i iduće godine pojaviti neka jednako poželjna tablica. I biće prodata.

Da podsetimo, na spisku poznatih registarskih pločica koje su dosegle rekordne iznose su "MM" iz Kalifornije i "F1" iz Velike Britanije. U Australiji je rekordnu cenu postigla tablica "4", dok je neimenovani kupac u Hong Kongu pločicu "R" platio 3.2 miliona dolara.

 

Ostavite komentar