FunBox > Deus ex machina

BIZARNA saobraćajna nesreća: OTPALI TOČAK s kamioneta "LANSIRAO" Kiu Soul

U izveštaju se navodi da je vozač bio vezan pojasom i da nije zadobio teže povrede, ali je šteta na vozilu totalna

Izvor: K1info

31/03/2023 > 08:29

podeli vest:

BIZARNA saobraćajna nesreća: OTPALI TOČAK s kamioneta "LANSIRAO" Kiu Soul
Foto: Youtube PrintScreen/KTLA 5


Kamera jednog vlasnika Tesle zabeležila je nesvakidašnji incident na autoputu u Los Anđelesu prošle nedelje, kada se točak odvojio sa kamioneta, otkotrljao ispod vozila u susednoj traci i - pošto je ostao u uspravnom položaju - bukvalno lansirao automobil Kia Soul u vazduh.

Kako se navodi u incidentu niko nije teže povređen.

Video snimak nesreće koja se dogodila 23. marta prikazuje najverovatnije modifikovani beli kamionet koji se kreće srednjom trakom, dok se u obilaznoj pojavljuje Kia Soul. Iznenada, prednji levi točak sa kamioneta se odvaja i nastavlja da se kotrlja.

Vozač automobila naleće na točak koji se podvlači pod vozilo, da bi u sledećem trenutku Kia bukvalno bila lansirana u vazduh. Automobil pada na krov, prevrće se i zaustavlja na točkovima.

Sa desne strane snimka vidi se kako kamionet skreće ka zaustavnoj traci, a točak koji je izazvao havariju vraća se i ponovo udara u zadnji deo automobila.

Policijska uprava Los Anđelesa potvrdila je da jedini putnik u automobilu Kia Soul na sreću nije zadobio teže povrede. Policija istražuje modifikacije na kamionetu i tehničku ispravnost vozila. Vozač Soula bio je vezan pojasom, a šteta na vozilu je totalna.

U objavi na Twitteru, vozač koji je snimio nesreću tvrdi da je Teslin sistem za pomoć vozaču detektovao otpali točak i sprečio sudar njegovog vozila.

 

Ostavite komentar